Τρίτη 8 Απριλίου 2014

ANAKOIΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΕΛΠΕ

 


Συναδέλφισσες , συνάδελφοι


       
   Το ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ χαιρετίζει τους συναδέλφους που είπαν ΟΧΙ στις μειώσεις και αντισταθήκανε  στους  εκβιασμούς, τα διλλήματα της εταιρείας, των παρατάξεων ΕΝΙΑΙΑΣ και ΕΛΚΕ.
          Οι μόνοι που τρίβουν τα χέρια τους με την υπογραφή της ΣΣΕ είναι οι μεγαλομέτοχοι των ΕΛΠΕ, αφού από την συμφωνία της και μόνο, σε αυτούς τους «δύσκολους καιρούς» θα έχουν όπως είχαν και το 2011-2013 κέρδος, μειώνοντας το μισθολογικό «κόστος».
          Η πλειοψηφία του σωματείου, έρχεται σε συμφωνία με την εταιρεία και προσπαθεί να μας πείσει  πως  για να πάρουμε χρονοεπίδομα στις μέρες μας πρέπει να  «πιάσουμε» τους  στόχους  των  EBITDA, να  δεχτούμε ότι  οι απεργίες που αποφασίζουν οι εργαζόμενοι «δεν είναι  αυτοσκοπός, ούτε εύκολα παιχνίδια» και ότι ξεκομμένοι από το υπόλοιπο εργατικό κίνημα θα σώσουμε μόνοι μας το τομάρι μας. 

          Με την υπογραφή της σύμβασης η πλειοψηφία στο ΠΣΕΕΠ, έχει συμφωνήσει κρυφά ή φανερά, επίσημα ή ανεπίσημα «εργασιακή ειρήνη» για ότι και εάν συμβεί από εδώ και πέρα.
Από την πρώτη κιόλας στιγμή έδειξαν δείγματα:
·         Συμφωνώντας για τις αποχωρήσεις χωρίς αντικατάσταση, «δίνοντας» επί της ουσίας τα οργανογράμματα των ΒΕΑ, αποδεχόμενοι το «διευθυντικό δικαίωμα».
·         Υπονομεύοντας την πανελλαδική Απεργία στις 9/4 και προκηρύσσοντας 4ωρη στάση εργασίας, καθώς πρέπει να δουλέψουν οι εργολάβοι στις ΒΕΕ και να μην καθυστερεί το shutdown.

    Η  στάση  αυτή  της  πλειοψηφίας  και αυτών των δυνάμεων που συμμετέχουν  μέσα  στο  προεδρείο δεν είναι κάτι που πρέπει να ξαφνιάζει τους εργαζόμενους. Αυτός ήταν ο ρόλος του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού όλα αυτά τα χρόνια, αυτός εξακολουθεί να είναι και σήμερα.
    Είναι η ίδια στάση που κρατάνε οι ίδιες δυνάμεις και στη ΓΣΕΕ, όπου σε  συνεργασία  με  τον  ΣΕΒ συμφώνησαν να παρέμβουν από κοινού για την «οικονομική και κοινωνική ανασυγκρότηση της Ελλάδας».

    Δηλαδή,  με  λίγα λόγια, συμφώνησαν όλοι μαζί στην ανάκαμψη της καπιταλιστικής οικονομίας με στήριξη των εργοδοτών μέχρι το 2020, να δοθεί ζεστό χρήμα στους επιχειρηματίες και να προετοιμαστεί το νέο καθεστώς των εργασιακών σχέσεων, το τσάκισμα των εργαζομένων. 

    Ενισχύουν έτσι τα άθλια προγράμματα ανακύκλωσης της ανεργίας, ιδιαίτερα για τους νέους, που θα φουσκώσουν τα πορτοφόλια των βιομηχάνων και θα υπονομεύσουν τις συλλογικές συμβάσεις και τα δικαιώματα των εργαζομένων.

    Συμφώνησαν  στο  πάγωμα  του  κατώτερου  μισθού  στα  άθλια επίπεδα των 586 ευρώ και 511 για τους νέους με ότι αυτό συνεπάγεται για μια σειρά επιδόματα, επικαλούμενοι την  νομοθετική απαγόρευση η οποία ήταν απαίτηση του ΣΕΒ. Τέλος, συμφώνησαν ο κοινωνικός διάλογος που δίνει τέτοιες συμφωνίες να επεκταθεί και στους κλάδους.

     Οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ στη ΓΣΕΕ, αναβαπτίστηκαν από Αυτόνομη Παρέμβαση σε ΜΕΤΑ (Μαχητική Εργατοϋπαλληλική Ταξική Ανατροπή) για να χωρέσουν όσους συνδικαλιστές  μεταπηδούν από την ΠΑΣΚΕ. Στην πρώτη τους ανακοίνωση έκαναν αντί-ΠΑΜΕ επίθεση λέγοντας ότι το ΠΑΜΕ «βάζει πλάτες στην ηγεσία της ΓΣΕΕ».
     Ταυτόχρονα, στην διοίκηση του ΠΣΕΕΠ συμφωνούν να μετατραπεί η 24ωρη απεργία σε 4ωρη στάση εργασίας.
     Οι δυνάμεις αυτές υπονομεύουν την απεργία και κάθε εργατική κινητοποίηση.  Δε θέλουν και δεν μπορούν να οργανώσουν την αντίσταση των εργαζομένων. Το έδειξαν και με τις πρόσφατες ενέργειές τους για την υπογραφή ΣΣΕ.

     Το ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ καλεί όλους τους εργαζόμενους στα ΕΛΠΕ να βγάλουν συμπεράσματα από την στάση όλων αυτών των δυνάμεων. Προκύπτει επιτακτική ανάγκη να απαλλάξουμε τα συνδικάτα από τέτοιες ηγεσίες.

Συναδέλφισσες , συνάδελφοι
          Πάρτε μέρος μαζικά στην απεργία στις 9 Απρίλη και στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ απαντώντας έμπρακτα στους εργοδότες αλλά και στην ηγεσία της ΓΣΕΕ που έσπευσαν να υπογράψουν την αθλιότητα με τον ΣΕΒ, που υπονομεύουν την απεργία με κάθε τρόπο.


ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ
ΣΤΗΝ 24ωρη ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 9 ΑΠΡΙΛΗ
ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ Π.Α.ΜΕ.

ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΣΤΙΣ 10:00 π.μ., ΟΜΟΝΟΙΑ
ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΛΑΔΙΚΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
9:30 π.μ., ΠΛ. ΒΑΘΗΣ


ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΣΤΙΣ 10:30 π.μ., ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου