Τρίτη 8 Απριλίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΠΕΚΟ

Συνάδελφοι

Η ΠΕΠΕΚΟ συμμετέχει στην 24ωρη πανελλαδική πανεργατική απεργία της Τετάρτης 9 Απριλίου 2014.

Δεν πάει άλλο. Οι μισθοί των 586 και 511 ευρώ έγιναν μόνιμη πραγματικότητα μέσω της πρόσφατης Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Οι εργοδότες αρνούνται να υπογράψουν Κλαδικές Συμβάσεις και η Κυβέρνηση τους υποβοηθά με την κατάργηση της υποχρεωτικότητας και επεκτασιμότητας των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

Τα κακοπληρωμένα προγράμματα ανακύκλωσης της ανεργίας, υποκαθιστούν εργαζομένους με δικαιώματα και συμβάσεις, σκάβουν τα θεμέλια της κοινωνικής ασφάλισης και πιέζουν ακόμα περισσότερο τους μισθούς προς τα κάτω.

Η περαιτέρω μείωση των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε νέο γύρο κουρέματος των συντάξεων και αύξησης των ηλικιακών ορίων. Παράλληλα, προωθείται το σχέδιο της ΕΕ για «άνοιγμα της αγοράς συνταξιοδοτικών προϊόντων» σε ιδιωτικές εταιρείες, καθώς πλέον οι κύριες και επικουρικές συντάξεις δεν θα μπορούν να εξασφαλίσουν την επιβίωση για μεγάλο μέρος των ασφαλισμένων.
Στα πλαίσια αυτά και εντός του πρόσφατου «Πολυνομοσχεδίου», η συγκυβέρνηση κατάργησε και τη βασική πηγή χρηματοδότησης του ΕΤΕΑΠΕΠ (αυτό που ξέραμε ως «1/1000»), υπηρετώντας τις επιθυμίες των εργοδοτών του κλάδου.

Και η γενικευμένη επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα, δεν έχει τέλος, καθώς τα ΜΜΕ «καλλιεργούν» ήδη την κοινή γνώμη για περιορισμό της ελεύθερης συνδικαλιστικής δράσης και του δικαιώματος της απεργίας, για νομιμοποίηση του lock out (ανταπεργία) των εργοδοτών.

Δεν υπάρχουν περιθώρια για αναμονή και αδράνεια. Μόνο ο αγώνας των εργαζομένων μπορεί να βάλει τέλος στον κατήφορο. Κανένας εργοδότης δεν θα χαρίσει τίποτα. 

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΣΥΛΛΑΛΛΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου