Τρίτη 8 Απριλίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΚΕΕΠ


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Η ''Κυβέρνηση'' ακολουθώντας πιστά, ως υπάκουη μαριονέτα, τα κελεύσματα των Βρυξελλών συνεχίζει τον ανένδοτο πόλεμο εναντίον του εργαζόμενου, του συνταξιούχου και οποιουδήποτε αισθάνεται ότι αποτελεί εμπόδιο στα σχέδια της για την πλήρη φτωχοποίηση του λαού μας.  Αντίθετα, ενισχύει οικονομικά τους τραπεζίτες, τους ισχυρούς οικονομικά συμμάχους της και τα προπαγανδιστικά της όπλα ΜΜΕ, αδιαφορώντας πλήρως για την διάλυση της ελληνικής κοινωνίας. Το τελευταίο πολυνομοσχέδιο αποτελεί ένα ακόμα ''φονικό'' κρίκο στην μεγάλη αλυσίδα που σφίγγουν συνεχώς ως θηλιά γύρω από τις παραγωγικές τάξεις και τους συνταξιούχους που έχουν επωμιστεί το βάρος μιας δήθεν κρίσης χωρίς να έχουν καμία συμμετοχή στη δημιουργία της.  Προβάλλει πλέον επιτακτικά να δώσουμε όλοι μας δυναμικό παρών στην απεργία της ΓΣΕΕ στις 9 Απρίλη για να ακυρώσουμε με την παρουσία μας τα όποια σχέδια και...πολυνομοσχέδια κάνουν εναντίον μας.

Η τετράωρη στάση εργασίας που εξήγγειλε το Προεδρείο του ΠΣΕΕΠ δεν πείθει ούτε και τον πιο πιστό οπαδό τους πια.  Η ψήφιση 12 ΥΠΕΡ της 4ωρης και 9 ΥΠΕΡ της 24ωρης έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά από γεγονότα που καταδεικνύουν την απαξίωση και την αποστροφή του Προεδρείου σε οποιαδήποτε μορφή κινητοποιήσεων και την πλήρη υποταγή στα κελεύσματα του εργοδότη.
Επομένως το επιχείρημα ότι δεν στηρίζω απεργία λόγω των προσώπων που διοικούν την ΓΣΕΕ μόνο αίολο μπορεί να χαρακτηρίζεται πλέον.  Προφανώς, δεν στηρίζουμε καμία απεργία που θα μπορούσε να επιφέρει κόστος στον εργοδότη και  επιστρέφουμε στις εποχές πρώην PETROLA όπου η συμμετοχή σε απεργία έπρεπε να πάρει την έγκριση του. Η στάση αυτή βέβαια μπορεί απλώς να είναι άλλη μια πράξη της Συμφωνίας για την Σύμβαση όπως και τα νέα Οργανογράμματα ΒΕΑ και ΒΕΘ που συμφώνησε το Προεδρείο. Και πόσα άραγε έχουμε να δούμε ακόμα...

Είναι πολύ εύκολο για τον καθένα να γράφει υπέροχα ποιητικά λόγια για αγώνες, ανατροπές, για ''μνημόνιο στα ΕΛΠΕ'' και περιχαρακώσεις αλλά είναι πραγματικά δύσκολο να τα υποστηρίζει στην πράξη.  Άλλωστε, το μνημόνιο στα ΕΛΠΕ, δεν ήρθε μόνο του, εμείς το φέραμε και μάλιστα χωρίς καν να αγωνιστούμε! 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

 Στην κατάσταση που βρισκόμαστε σήμερα δεν πρέπει να υπάρχει κανείς που να πιστεύει ότι η κατάσταση θα αλλάξει από την άνεση του καναπέ. Η κοινωνία που οραματιζόμαστε που θα συμβάλλει στην δημιουργική, παραγωγική και τίμια εργασία θα πρέπει να κερδηθεί μόνο μέσα από κοινωνικούς αγώνες. 

Καλούμε όλους να δώσουμε απάντηση στα αντιεργατικά και απάνθρωπα σχέδια και ψηφίσματα τους, στέλνοντας παράλληλα ηχηρό μήνυμα ότι οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να ανεχθούν την καταπάτηση της αξιοπρεπειάς τους.

ΩΣ ΕΔΩ! ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου