Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΣΤΑ ΕΛΠΕ



Συνάδελφοι, 
Τις τελευταίες μέρες γίνεται έντονη συζήτηση όσον αφορά τη μονάδα U-32 (Flexicoker) των ΒΕΕ. Από 20 Γενάρη έχει διαπιστωθεί παραμόρφωση στον αεριοποιητή R-003, μετά από αστοχία του πυρίμαχου στο εσωτερικό του. 
Στην έκθεση του Κέντρου Ελέγχων Πρόληψης Επαγγελματικών Κινδύνων (ΚΕΠΕΚ) Ελευσίνας, διαπιστώνονται ανάμεσα σε άλλα: 
«3. Το χρονικό διάστημα που μπορεί να μεσολαβήσει έως την αποκατάσταση του προβλήματος πιθανόν να είναι μεγαλύτερο του ενός έτους, κατά τη διάρκεια του οποίου θα λαμβάνονται μόνο προσωρινής φύσης μέτρα (εξωτερική ψύξη κελύφους), 
4. Η εγκατάσταση υπάγεται στην οδηγία SEVESO, με αποτέλεσμα πιθανή ρήξη του κελύφους του αντιδραστήρα να έχει ίσως πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα εις βάρος της ασφάλειας των εγκαταστάσεων και της ευρύτερης περιοχής..» 
Το Αγωνιστικό Μέτωπο εδώ και καιρό μέσα από ανακοινώσεις (18/8/13 και 12/10/13), και παρεμβάσεις στο ΔΣ του Σωματείου (29/1/14), είχε επισημάνει και αναδείξει την κατάσταση στις μονάδες παραγωγής. 
Θυμίζουμε ότι από την αρχή λειτουργίας των νέων μονάδων, έχουν συμβεί 8 σοβαρά ατυχήματα στην U-32 (πυρκαγιές και τραυματισμοί συναδέλφων) τα οποία πέρασαν «απαρατήρητα»… Έχει διαμορφωθεί μια ανασφαλής κατάσταση για τους συναδέλφους, η οποία έχει κάνει τον κίνδυνο μέρος της καθημερινότητας. 
Επιμένουμε και διεκδικούμε: 
 Απαρέγκλιτη εφαρμογή των διαδικασιών λειτουργίας και ασφάλειας των μονάδων. 
Καμία έκπτωση στα μέτρα ασφάλειας. 
 Συντήρηση των μονάδων σε πιο τακτά χρονικά διαστήματα. Άμεση αποκατάσταση των βλαβών που θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των εργαζομένων. 
Το θέμα της ασφαλούς λειτουργίας των εργοστασίων, είναι μείζον και απασχολεί πέρα από τους εργαζομένους σε αυτά, τους εργαζόμενους και τους κατοίκους των γύρω περιοχών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου