Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

Ατύχημα σε πυρηνικό εργοστάσιο στην ΝΑ Ουκρανία

Ατύχημα σε πυρηνικό εργοστάσιο στην ΝΑ Ουκρανία
Ατύχημα στον πυρηνικό σταθμό παραγωγής ενέργειας του Ζαπορίζιε, στη νοτιοανατολική Ουκρανία, ανακοίνωσε ο Ουκρανός πρωθυπουργός Αρσένιι Γιατσένιουκ ξυπνώντας μνήμες απ' την τραγωδία του Τσερνόμπιλ τη δεκαετία του '80. 

Ο επικεφαλής της ουκρανικής κυβέρνησης χωρίς να δώσει στοιχεία για το ατύχημα, προκαλώντας προς στιγμή μεγάλη αναταραχή, κάλεσε τον υπουργό Ενέργειας της χώρας να προχωρήσει σε συνέντευξη Τύπου για να δώσει πληροφορίες για το γεγονός.

«Γνωρίζω ότι ένα ατύχημα συνέβη στον πυρηνικό σταθμό παραγωγής ενέργειας του Ζαπορίζιε», ανέφερε ο κ. Γιατσένιουκ, ζητώντας από τον υπουργό του, Βολόντιμιρ Ντεμτσίσιν, να διευκρινίσει πότε το πρόβλημα, που εντείνει την ενεργειακή κρίση στη χώρα, θα έχει λυθεί.

Ο κ. Ντεμτσίσιν, σε κατοπινές δηλώσεις του, σημείωσε ότι δεν απειλείται ο πυρήνας του αντιδραστήρα Νο3 του εργοστασίου και ότι μέχρι τις 5 Δεκεμβρίου το ζήτημα θα έχει διευθετηθεί.

Εξαιτίας του συμβάντος στο σταθμό της Ζαπορίζια, ο οποίος είναι ο μεγαλύτερος πυρηνικός σταθμός στην Ευρώπη και ο πέμπτος μεγαλύτερος στον κόσμο, έχουν προκληθεί διακοπές ρεύματος στην Κριμαία και τη Σεβαστούπολη.


ΠΗΓΗ:newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου