Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

Το πετρέλαιο ανησυχεί την Wall Street

Το πετρέλαιο ανησυχεί την Wall Street
Στη συνεχιζόμενη πτώση της τιμής πετρελαίου στρέφουν το ενδιαφέρον τους οι επενδυτές, εξετάζοντας, ταυτόχρονα και τα νέα στοιχεία για την οικονομία των ΗΠΑ.

Η αύξηση των λιανικών πωλήσεων κατά 0,3% τον Οκτώβριο, όντας υψηλότερα των εκτιμήσεων, μοιάζει, σε πρώτη ανάγνωση, να αποτελεί μία ακόμη καλή ένδειξη για την αμερικανική οικονομία.

“Όσοι υποστήριζαν ότι “η κατανάλωση πέθανε”, μάλλον η ανακοίνωση αποτελεί μία ακόμη απόδειξη ότι έχουν κάνει λάθος”, υποστήριξε ο Art Hogan, κορυφαίο επενδυτικό στέλεχος της Wunderlich Securities.

Πάντως οι περισσότεροι αναλυτές εκτιμούν ότι – όχι μόνο στη σημερινή αλλά και στις επόμενες συνεδριάσεις – οι επενδυτικές τακτικές θα εξαρτηθούν σημαντικά και από την πορεία του πετρελαίου, το οποίο μοιάζει ανίκανο να διακόψει τη συνεχιζόμενη πτώση του.

Σε επίπεδο δεικτών ο Dow Jones υποχωρεί κατά 1,22 μονάδες στο επίπεδο των 17.651 μονάδων, με τη μετοχή της Nike να εμφανίζει τις υψηλότερες απώλειες, ενώ αυτή της Cisco καταγράφει τα υψηλότερα κέρδη. Πρακτικά αμετάβλητος ο S&P 500 κοντά στις 2.040 μονάδες, ενώ κατά 2,84 μονάδες υποχωρεί ο Nasdaq.

Ώθηση στην αμερικανική αγορά αναμένεται, όμως, ότι θα δώσει η διαμόρφωση του δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης του Πανεπιστημίου του Michigan, στο υψηλότερο επίπεδο επτά ετών, στις 89,4 μονάδες.


ΠΗΓΗ:newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου