Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

Σε χαμηλό τριών ετών το αργό


Σε χαμηλό τριών ετών ολοκλήρωσε τις συναλλαγές της Τρίτης το αργό, συμπληρώνοντας τέσσερις διαδοχικές πτωτικές συνεδριάσεις, στον απόηχο της μείωσης των τιμών από τη Σαουδική Αραβία για τις ΗΠΑ και των αδύναμων προβλέψεων για την ανάπτυξη στην Ευρώπη. 

Το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Δεκεμβρίου, το πιο κοντινό συμβόλαιο, έχασε 1,59 δολ. ή 2% κλείνοντας στα 77,19 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Αυτό ήταν το χαμηλότερο κλείσιμο από τις 4 Οκτωβρίου του 2011. 

Στα χαμηλά της ημέρας το συμβόλαιο διολίσθησε μέχρι τα 75,84 δολ. το βαρέλι. 

Η απόφαση της Σαουδικής Αραβίας να μειώσει τις τιμές θεωρήθηκε από αρκετούς αναλυτές ότι αποτελεί απειλή για τους εγχώριους παραγωγούς στις ΗΠΑ και σαν σημάδι πως ο ΟΠΕΚ δεν σχεδιάζει να μειώσει την παραγωγή του προκειμένου να αποτρέψει την περαιτέρω υποχώρηση των τιμών.

Το αρνητικό outlook για το αργό ενέτεινε σήμερα και η ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής πως υποβαθμίζει τις εκτιμήσεις της για την ανάπτυξη των χωρών της Ευρωζώνης.

Το επενδυτικό ενδιαφέρον στρέφεται πλέον στα κυβερνητικά στοιχεία που θα ανακοινωθούν αύριο για την πορεία των εμπορικών αποθεμάτων στις ΗΠΑ. 

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal τα στοιχεία που θα ανακοινώσει η αμερικανική Υπηρεσία Ενέργειας θα δείξουν αύξηση των αποθεμάτων αργού κατά 2,2 εκατ. βαρέλια για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 31 Οκτωβρίου. 

Παράλληλα, τα στοιχεία αναμένεται να δείξουν υποχώρηση των αποθεμάτων βενζίνης κατά 300.000 βαρέλια σύμφωνα με τους αναλυτές. Για τα διυλισμένα αποθέματα οι αναλυτές βλέπουν πτώση των αποθεμάτων κατά 1,8 εκατ. βαρέλια.


ΠΗΓΗ:capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου