Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

Σ. Αραβία: Οι χώρες του Κόλπου συμφώνησαν να μην μειώσουν την παραγωγή πετρελαίου

Σ. Αραβία: Οι χώρες του Κόλπου συμφώνησαν να μην μειώσουν την παραγωγή πετρελαίου
Σε συμφωνία να μην μειώσουν την παραγωγή του πετρελαίου ήλθαν τα μέλη των χωρών του Κόλπου που συμμετέχουν στον OPEC (Οργανισμό εξαγωγών πετρελαιοπαραγωγών Χωρών), μια ημέρα πριν την έναρξη της συνόδου του Οργανισμού, σύμφωνα με τρεις εκπροσώπους που επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

Την ίδια στιγμή, και ο υπουργός πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας, Ali Al-Naimi, επιβεβαίωσε την πληροφορία αυτή λέγοντας ότι οι χώρες του Κόλπου έχουν έλθει σε συμφωνία, αρνούμενος, ωστόσο, να αποκαλύψει τι ακριβώς συμφώνησαν.

“Το Συμβούλιο Συνεργασίας του Κόλπου GCC ήλθε σε συμφωνία. Είμαστε αισιόδοξοι ότι και ο OPEC θα καταλήξει σε μια ομόφωνη απόφαση” δήλωσε ο Naimi στους δημοσιογράφους.

Επιπλέον, σύμφωνα με το πρακτορείο Dow Jones, o Naimi άφησε να εννοηθεί ότι η συνάντηση στη Βιέννη θα κρατήσει μόλις μία ημέρα.

Νωρίτερα, είχαν κυκλοφορήσει πληροφορίες ότι η Σαουδική Αραβία θα πιέσει ώστε να μειωθεί η παραγωγή κατά 1,5 εκατ. βαρέλια την ημέρα για να εξισορροπηθεί η αγορά και να αυξηθούν οι τιμές.

Στο μεταξύ, το αργό σημειώνει πτώση 41 σεντς ή 0,6% στα 73,68 δολάρια το βαρέλι, ενώ νωρίτερα έφτασε σε ακόμα ένα χαμηλό τεσσάρων ετών στα 73,30 δολάρια.


ΠΗΓΗ:newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου