Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

Το Αμερικανικό Λόμπυ του Πετρελαίου Ζητά Λιγότερο Αυστηρούς Κανόνες στο Fracking


Συνάντηση με αξιωματούχους της κυβέρνησης των ΗΠΑ είχε ομάδα των εταιρειών πετρελαίου του upstream, με στόχο να πιέσει για λιγότερο αυστηρούς ομοσπονδιακούς κανονισμούς για δραστηριότητες υδραυλικής ρωγμάτωσης (fracking) σε ομοσπονδιακή γη, καθώς θεωρούν ότι οι προτεινόμενοι κανόνες συνεπάγονται μεγάλο κόστος και θα περιορίσουν την αμερικανική παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου. 

Μια σειρά από πετρελαϊκές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της ExxonMobil, η Chevron, Hess, της Marathon και της Occidental, καθώς και της οργάνωσης λόμπι των βιομηχανιών του κλάδου, American Petroleum Institute (API), συνάντησαν τους αξιωματούχους της αμερικανικής κυβέρνησης στις 6 Οκτωβρίου για να συζητήσουν τους κανόνες που προτείνει το Γραφείο Διαχείρισης Γαιών των ΗΠΑ σχετικά με την υδραυλική ρωγμάτωση. Οι προτεινόμενοι κανόνες θα απαιτήσει από τις εταιρείες που διενεργούν γεωτρήσεις σε γαίες αρμοδιότητας του εν λόγω Γραφείου ή φυλετικές γαίες να καταγράφουν τα χημικά προϊόντα που χρησιμοποιούνται στα υγρά ρωγμάτωσης, καθώς και να ελέγχουν και να παρακολουθούν την κατάσταση των φρεατίων.
Έγγραφο του ΑΡΙ που συνοδεύει την δημόσια ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο Διαχείρισης και Προϋπολογισμού του Λευκού μετά το τέλος της συνάντησης αναφέρει ότι οι κανόνες είναι «περιττοί και επαναλαμβανόμενοι» και ότι θα «αυξήσουν το κόστος, θα καθυστερήσουν τις αδειοδοτήσεις και θα επιβραδύνουν την εγχώρια παραγωγή ενέργειας». Το έγγραφο αναφέρει, επίσης, ότι οι προτεινόμενοι κανόνες παραβιάζουν αρκετές εκτελεστικές αποφάσεις καθώς δεν περιλαμβάνουν την κατάλληλης αξιολόγηση των οικονομικών συνεπειών τους.


ΠΗΓΗ:energia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου