Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΣΤΑ ΕΛΠΕ

 
             Καταγγέλλουμε την διοίκηση των ΕΛΠΕ και τον εργολάβο ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ, που από κοινού αναγκάζουν τους συναδέλφους που εργάζονται στον εργολάβο στη συντήρηση σε ΒΕΑ και ΒΕΕ, σε αναγκαστική άδεια άνευ αποδοχών με την απειλή της απόλυσης.  Αυτό σημαίνει μείωση μισθού, χαμένα ένσημα και έχει άμεση επίπτωση στα δώρα και τα επιδόματα.
            Η «αιτιολόγηση» του μέτρου της αναγκαστικής άδειας, ήταν να μην γίνουν απολύσεις. Όμως αυτό δεν ήταν αρκετό για τον εργολάβο. Αφού προχώρησε στην αναγκαστική άδεια, προχώρησε και σε απολύσεις.
             Όλα τα παραπάνω οδηγούν σε ακόμα πιο φθηνό εργατικό δυναμικό με ευέλικτη απασχόληση, πιο κερδοφόρο για τον εργολάβο και τα ΕΛΠΕ. Καταπατούν την έννοια της σταθερής δουλειάς με δικαιώματα, αφού όταν δεν τους χρειάζεται τους οδηγεί σε αναγκαστική άδεια, ενώ σε κάθε μεγάλη εργασία (π.χ. shut down) υποχρεώνει τους εργαζόμενους να δουλεύουν σε εξοντωτικούς ρυθμούς. Όλα κομμένα και ραμμένα στις ανάγκες της επιχείρησης.

            Συνάδελφοι,
             Κάθε βήμα προς τα πίσω, η εργοδοσία το εκμεταλλεύεται για να γίνει ακόμα πιο επιθετική. Πάγια τακτική της είναι τα αντεργατικά μέτρα να τα υλοποιεί κομματιαστά σε κάθε τμήμα. Εκεί που δεν έχουν εφαρμοστεί ακόμα, σχεδιάζει να τα εφαρμόσει το επόμενο διάστημα. Κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να νιώθει ότι θα εξαιρεθεί. Τώρα πρέπει να πάρουμε μέτρα, να αντισταθούμε. Οι εργάτες έχουν όπλα και αυτά είναι η αποφασιστικότητα, η μαζικότητα, η οργάνωση, η αλληλεγγύη. Αν τα χρησιμοποιήσουν δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα. Όλοι οι εργαζόμενοι να συσπειρωθούν στο Κλαδικό Σωματείο Ενέργειας και στο Κλαδικό Σωματείο Μετάλλου, να συντονιστούν με τους εργαζόμενους του κλάδου. Να παλέψουμε συλλογικά για τις ανάγκες μας και τα δικαιώματά μας.

             Απαιτούμε :
Ø Να σταματήσει ο ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ την τακτική της αναγκαστικής άδειας. Να μην γίνουν μειώσεις σε μισθούς και μεροκάματα.
Ø Να μην γίνουν απολύσεις. Να επαναπροσληφθούν οι απολυμένοι συνάδελφοι.
Ø Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους τους εργαζόμενους. Να μονιμοποιηθούν οι εργαζόμενοι που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
Ø Μέτρα ασφαλείας και συνθήκες υγιεινής στους χώρους εργασίας (ντους, φωριαμούς,  νιπτήρες,  τουαλέτες,  μέσα  μεταφοράς  προσωπικού  στο  χώρο  εργασίας κ.α.)


              Για τις παραπάνω πρακτικές ΕΛΠΕ – Παπανικολάου, καλούμε το ΠΣΕΕΠ να πάρει θέση. Καλούμε τους εργαζόμενους, «μόνιμους» και «εργολαβικούς», να δώσουν απάντηση στην επίθεση που δέχονται με τη συμμετοχή τους στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο 1η Νοέμβρη 12 μ.μ. στο Σύνταγμα, που διοργανώνει το ΠΑΜΕ και θα συμμετέχουν με απόφασή τους, ως τώρα, 528 εργατικά Συνδικάτα και μαζικές οργανώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου