Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

«Σπάνε» ασφαλιστήρια συμβόλαια ζωής ελλείψει ρευστότητας


Σε υψηλά επίπεδα ανήλθαν και το 2013 οι πρόωρες ρευστοποιήσεις ασφαλιστηρίων συμβολαίων ζωής, που συνεχίζουν να αντιπροσωπεύουν πάνω από το 50% των αποζημιώσεων που καταβάλλουν κάθε χρόνο οι εταιρείες προς τους ασφαλισμένους τους.

Τα στοιχεία του 2013 δείχνουν ότι οι εταιρείες το 2013 πλήρωσαν 735 εκατ. ευρώ για να ικανοποιήσουν αιτήματα εξαγορών ασφαλιστηρίων, ποσό που αντιπροσωπεύει το 51,4% των συνολικών αποζημιώσεων που καταβλήθηκαν το 2013, το ύψος ων οποίων ανήλθε στο 1,4 δισ. ευρώ, όπως γράφει σήμερα η «Καθημερινή».

Οι εξαγορές το 2013 εμφανίζουν μείωση σε σχέση με το 2012, χρονιά που έφτασαν στο ζενίθ τους, φθάνοντας τα 993,2 εκατ. ευρώ αλλά εξακολουθούν να διαμορφώνονται σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα, αποκαλύπτοντας το βάθος της κρίσης, που έπληξε την ασφαλιστική αγορά, τόσο μέσα από την πτώση των εργασιών όσο και μέσα από τις αυξημένες εξαγορές.

Αιτία είναι η μείωση του διαθέσιμου εισοδήματος των νοικοκυριών, που οδηγεί μεγάλη μερίδα σε αδυναμία να συνεχίσει να πληρώνει το ασφάλιστρο, ενώ μια άλλη σημαντική μερίδα οδηγείται σε ρευστοποίηση του ασφαλιστήριου συμβολαίου της προκειμένου να χρησιμοποιήσει το προϊόν της εξαγοράς για να καλύψει άλλες υποχρεώσεις.


ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου