Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

Σε χαμηλό 2 ετών το πετρέλαιο


Νέες απώλειες συγκέντρωσε την Τετάρτη το πετρέλαιο υποχωρώντας σε χαμηλό 2 ετών νε μέσω κλίματος έντονης ανησυχίας στις αγορές με επακόλουθο μαζικές ρευστοποιήσεις στην Wall Street και στροφή των επενδυτών στα αμερικανικά ομόλογα. 

Ειδικότερα, το συμβόλαιο αργού τύπου sweet light παραδόσεως Νοεμβρίου υποχώρησε κατά 9 σεντς ή 0,1% τερματίζοντας τις συναλλαγές της Τετάρτης στα 81,87 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Πρόεκιται για το χαμηλότερο κλείσιμο από τις 28 Ιουνίου του 2012, ενώ η τιμή του αργού έχει χάσει συνολικά 4,7% κατά τις τρεις τελευταίες συνεδριάσεις. 

Την ίδια ώρα, το συμβόλαιο αργού τύπου Brent παραδόσεως Νοεμβρίου σημείωσε απώλειες 1,26 δολαρίων ή 1,5% τερματίζοντας στα 83,78 δολάρια το βαρέλι στο Λονδίνο, ήτοι τα χαμηλότερο επίπεδο από τις 23 Νοεμβρίου του 2010. 

Σημειώνεται ότι το πετρέλαιο έχει δεχθεί ισχυρές πιέσεις το τελευταίο διάστημα εν μέσω εντεινόμενων ανησυχιών για μεγάλη προσφορά, ενώ η ζήτηση υποχωρεί. Αναλυτές εκτιμούν ότι η εικόνα δεν πρόκειται να ξεκαθαρίσει άμεσα και αναμένουν νέα στοιχεία από τον Οργανισμό Εξαγωγών Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών (OPEC) που θα ξεκαθαρίσουν την εικόνα. 

Σημειώνεται ότι την Τρίτη η ΙΕΑ (διεθνής υπηρεσία ενέργειας) υποβάθμισε τις εκτιμήσεις της για την διεθνή ζήτηση πετρελαίου.


ΠΗΓΗ.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου