Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Αυτές είναι οι 6 πετρελαϊκές μετοχές που πρέπει να προσέξετε

Αυτές είναι οι 6 πετρελαϊκές μετοχές που πρέπει να προσέξετε
Μπορεί οι τιμές του πετρελαίου να έπεσαν ακόμα και κάτω από τα 80 δολάρια το βαρέλι και να οδεύουν, σύμφωνα με κάποιες εκτιμήσεις προς τα 70 δολάρια του χρόνου, όμως, ο Paul Sankey της Wolfe Research εκτιμά ότι οι μετοχές του κλάδου πετρελαίου θα ανατιμηθούν κατά τους επόμενους μήνες.

“Πιστεύω πως υπάρχουν σοβαρές πιθανότητες το πετρέλαιο να έχει πιάσει πάτο”, λέει ο Sankey στο CNBC. “Απέχουμε ένα μήνα από τη συνεδρίαση του ΟΠΕΚ. Πιστεύουμε ότι οι Σαουδάραβες ίσως να προσπαθούν να εκφοβίσουν τα άλλα μέλη του ΟΠΕΚ ώστε να μειώσουν και εκείνα την παραγωγή μαζί τους, και για αυτό η ειδησεογραφία έχει υπάρξει τόσο πολύ bearish”.

“Εάν έχουμε δίκιο και οι τιμές του πετρελαίου πρόκειται να αυξηθούν, θα πρέπει κανείς να αγοράσει πετρελαϊκές μετοχές. Και όσο περισσότερο leverage έχει, τόσο το καλύτερο, λόγω της αδύναμης ζήτησης. Προτιμούμε να αγοράσουμε ποιοτικές μετοχές, επομένως ένα όνομα που μας έρχεται στο μυαλό είναι αυτό της EOG. Μας αρέσουν οι εταιρείες που κάνουν αναδιάρθρωση και επιστρέφουν μετρητά στους μετόχους, επομένως προτιμούμε την Hess. Και μας αρέσουν τα μερίσματα, επομένως θα μπορούσατε να αγοράσετε την ConocoPhillips ή να κοιτάξετε τα ευρωπαϊκά ονόματα”, λέει ο Sankey.

Και προσθέτει πως ακόμα και εάν οι τιμές του πετρελαίου συνεχίσουν να υποχωρούν, τα ιστορικά στοιχεία από τους έξι προηγούμενους πετρελαϊκούς κύκλους δείχνουν ότι οι μετοχές του κλάδου θα μπορούσαν να ανακάμψουν.

Στις υπόλοιπες επιλογές του από τον κλάδο, ο αναλυτής σημειώνει: “Έχουμε πολλές ελπίδες για το νέο CEO της Valero και για αγνό leverage μας αρέσουν οι Delek και Western Refining”.


ΠΗΓΗ:newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου