Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

Ερευνες Πετρελαίου: Την Πέμπτη η Έγκριση των Συμβάσεων Από τη Βουλή


Σε μία συνεδρίαση του τρίτου τμήματος διακοπών της Βουλής, η οποία θα γίνει μεθαύριο Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου, θα συζητηθούν και θα προταθούν για επικύρωση οι συμβάσεις για τις έρευνες πετρελαίου σε Ιωάννινα, Κατάκολο και δυτικό Πατραϊκό Κόλπο.
Με την αναμενόμενη επικύρωση των συμβάσεων από τη Βουλή, λήγει πλέον η εκκρεμότητα με τις συμβάσεις καθώς θα τεθούν αυτές σε ισχύ.
Σημειώνεται ότι το νομοσχέδιο που περιλαμβάνει τις συμβάσεις, συζητήθηκε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής από την οποία εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία. Το νομοσχέδιο, περιλαμβάνει επίσης και τη σύμβαση μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου αφενός και της Kavala Oil και Energean Oil and Gas αφετέρου, με την οποία τροποποιείται η από 23.11.1999 Σύμβαση για την εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στη θαλάσσια περιοχή του Θρακικού Πελάγους μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της KAVALA OIL A.E., η οποία κυρώθηκε με το ν. 2779/1999.
Συγκεκριμένα οι συμβάσεις θα εκτελεστούν από τις παρακάτω κοινοπραξίες:
* ENERGEAN OIL & GAS - TRAJAN OIL AND GAS LIMITED για την παραχώρηση του δικαιώματος έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στη θαλάσσια περιοχή Κατάκολο.
* ENERGEAN OIL & GAS - PETRA PETROLEUM INC για την παραχώρηση του δικαιώματος έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στη χερσαία περιοχή των Ιωαννίνων.
* ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ - EDISON INTERNATIONAL- PETROCELTIC RESOURCES plc για την παραχώρηση του δικαιώματος έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στη θαλάσσια περιοχή Πατραϊκός Κόλπος.
Τέλος να σημειωθεί ότι η διαγωνιστική διαδικασία για την επιλογή των κοινοπραξιών, ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2012.


ΠΗΓΗ:energia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου