Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

Aυτός είναι ο χάρτης που θα σας κάνει να αλλάξετε άποψη για το πως είναι ο κόσμος

Aυτός είναι ο χάρτης που θα σας κάνει να αλλάξετε άποψη για το πως είναι ο κόσμος
Το ίδρυμα Gallup καθώς και διάφορες ιατρικές ομάδες αποφάσισαν να δημιουργήσουν έναν χάρτη για τον κόσμο, διαφορετικό από τους άλλους βασιζόμενο στον δείκτη της παγκόσμιας "καλοπέρασης".

Οι ειδικοί ανέλυσαν τα στοιχεία από 135 χώρες του κόσμου με βάση την οικονομική σταθερότητα, τις κοινωνικές σχέσεις, την ασφάλεια,  την ψυχική και σωματική υγεία και την εικόνα για το αύριο κάθε λαού.

Τα αποτελέσματα στηρίχθηκαν σε 133.000 έρευνες που έγιναν το 2013 ενώ η βαθμολόγηση της κάθε χώρας έγινε βάσει των αποτελεσμάτων των ερευνών για την χώρα αυτή.

Όσο καλύτερα έχει πάει μία χώρα στο “ευ ζην” των κατοίκων της τόσο πιο σκούρο είναι το χρώμα που απεικονίζεται στον χάρτη.



Ο Παναμάς είναι μακράν η χώρα με την καλύτερη βαθμολογία στο κόσμο, με 61%, σχετικά με το επίπεδο διαβίωσης των κατοίκων του στα πέντε προαναφερθέντα στοιχεία που έλαβαν υπόψη οι επενδυτές του ινστιτούτο Gallup που εκπόνησαν την έρευνα.

Μετά τον Παναμά η αμέσως επόμενη χώρα με το καλύτερο  επίπεδο διαβίωσης για τους κατοίκους της είναι η Κόστα Ρίκα, με 44%, ενώ ακολουθούν η Δανία, η Αυστρία και η Βραζιλία, που συμπληρώνουν την πρώτη πεντάδα.

Οι ΗΠΑ είναι στην 12η θέση ενώ η Ελλάδα μοιράζεται το ίδιο χρώμα στον χάρτη με τις χώρες της υποσαχάριας Αφρικής και τους αναπτυσσόμενου κόσμου.


ΠΗΓΗ:newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου