Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

Τη Δευτέρα η συζήτηση για τις ομαδικές απολύσεις


Την Δευτέρα... κληρώνει για ομαδικές απολύσεις και συνδικαλιστικό νόμο. Στη Γενεύη, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης θα έχει κρίσιμη συνάντηση με την ILO (International Labour Organization) τον οργανισμό που έχει ορισθεί ως διαμεσολαβητής μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και τρόικας για τα εργασιακά.

Στην συνάντηση αυτή, στην οποία θα μετέχουν όλοι οι κοινωνικοί εταίροι (ΣΕΒ, ΓΣΕΕ κλπ) αναμένεται να τεθούν στο τραπέζι όλα τα ακανθώδη εργασιακά θέματα, όπως οι απολύσεις και αλλαγές στα συνδικαλιστικά.

Η τρόικα ζητά πλήρη απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων με νομοθετική ρύθμιση, ενώ το υπουργείο Εργασίας έχει αντιπροτείνει να υπάρχει τελική απόφαση κατά περίπτωση από το Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας.

Σ' αυτή την πρόταση το ILO δεν εμφανίζεται αρνητικό τουναντίον «είναι με την πλευρά μας» λένε πηγές προσκείμενες στον υπουργό Εργασίας.

Ως προς τα συνδικαλιστικά, η τρόικα ζητά αλλαγή στον ισχύοντα από το 1983 νόμο με συγκεκριμένες παρεμβάσεις.

Στο υπ. Εργασίας δέχονται ότι πρέπει να γίνουν αλλαγές, όπως στις συνδικαλιστικές άδειες κλπ αλλά υποστηρίζουν ότι δεν πρόκειται να ακουμπήσουν το λοκ-άουτ, το οποίο «δεν ισχύει πουθενά στην Ευρώπη πλην Βουλγαρίας».


ΠΗΓΗ: defencenet.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου