Δευτέρα 18 Αυγούστου 2014

Στην Αίγυπτο για συνομιλίες για την ΑΟΖ ο Κύπριος Υπουργός Ενέργειας


Σύσκεψη θα κάνει αύριο η κοινή Τεχνική Επιτροπή Κύπρου και Αιγύπτου, με θ'εμα τις έρευνες υδρογονανθράκων στις Αποκλειστικές Οικονομικές τους Ζώνες, παρουσία των αρμοδίων Υπουργών των δύο κρατών, Γιώργο Λακκοτρύπη και Sherif Ismail.Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στο Κάιρο, για το οποίο ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Γιώργος αναχωρεί απόψε.

Όπως ανακοινώθηκε επίσημα, στη σύσκεψη θα εξεταστούν γενικότερα οι τρόποι περαιτέρω εμβάθυνσης της στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ της Κύπρου και της Αιγύπτου στα θέματα ενέργειας.

Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι η επίσκεψη του Υπουργού Ενέργειας στην Αίγυπτο εντάσσεται στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την επικείμενη συνάντηση των Προέδρων της Κύπρου και της Αιγύπτου, το Σεπτέμβριο στη Νέα Υόρκη, κατά τη σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Στο Κάιρο, την Τρίτη, ο κ. Λακκοτρύπης θα έχει χωριστές συναντήσεις με τους ομολόγους του Υπουργούς της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου, Πετρελαίων και Ορυκτών Πόρων Sherif Ismail και Βιομηχανίας και Εμπορίου Mounir Fakhry Abdel Nour.
Λακκοτρύπης και Ismail προγραμματίζεται να ηγηθούν της αυριανής σύσκεψης της κοινής Τεχνικής Επιτροπής Κύπρου και Αιγύπτου για θέματα υδρογονανθράκων.

Η σύσταση της κοινής Τεχνικής Επιτροπής Κύπρου και Αιγύπτου για θέματα υδρογονανθράκων συμφωνήθηκε κατά την επίσημη επίσκεψη του Αιγύπτιου Υπουργού Πετρελαίων στην Κύπρο τον περασμένο Φεβρουάριο.

Κατά τη συνάντηση του κ. Λακκοτρύπη με τον Αιγύπτιο Υπουργό Βιομηχανίας και Εμπορίου αντικείμενο συζήτησης θα είναι η περαιτέρω ανάπτυξη των εμπορικών σχέσεων των δύο χωρών.

Ο Υπουργός Ενέργειας επιστρέφει στην Κύπρο αύριο βράδυ.


ΠΗΓΗ:defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου