Δευτέρα 18 Αυγούστου 2014

Οδηγίες ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ προς τους εργαζόμενους της ΔΕΗ για θέματα ασφάλειας


«Με μια ακόμα ανθρώπινη ψυχή πληρώνουν οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ την πολιτική της κυβέρνησης και την αδυναμία της διοίκησης της ΔΕΗ να αντιδράσει και να πράξει τα αυτονόητα». Αυτό επισημαίνει το Σωματείο Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας - ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, σε ανακοίνωσή του με αφορμή, όπως γνωστοποιεί, τον θάνατο του 45χρονου εργαζόμενου στη Μεγαλόπολη (Ηλεκτρολόγος Αρχιτεχνίτης, Πρόεδρος του ΣΟΣ ΔΕΗ Μεγαλόπολης), ο οποίος στην προσπάθειά του να επιδιορθώσει χαλασμένο διακόπτη Υψηλής Τάσης κεραυνοβολήθηκε από 6.000 Volt.
«Δυστυχώς, η συνειδητή επιλογή της κυβέρνησης (μία επιλογή που σαφώς ενέχει και νομικές ευθύνες που δημιουργούνται τόσο από το γεγονός ότι μηχανήματα και εξοπλισμός εκατομμυρίων μένουν εκτός λειτουργίας με αποτέλεσμα υπέρογκα διαφυγόντα κέρδη για την ΔΕΗ όσο και από την μη τήρηση του οργανογράμματος), η αδυναμία της Διοίκησης και η νοοτροπία των εργαζόμενων να υπερβάλουν εαυτόν και να αψηφούν τους κινδύνους έχουν γίνει οι χειρότερες προϋποθέσεις για την πρόκληση εργατικών ατυχημάτων» σχολιάζει το σωματείο. Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ για μία ακόμα φορά υπενθυμίζει ότι καλεί:
"- τους εργαζόμενους να μην πραγματοποιούν καμία εργασία χωρίς να πληρούνται απολύτως όλοι οι όροι υγιεινής και ασφάλειας. Την ώρα που η κυβέρνηση επιδεικνύει προκλητική ολιγωρία οι εργαζόμενοι δε θα πρέπει σε καμία περίπτωση να επιτρέπουν ο υπέρμετρος ζήλος τους να δημιουργεί επισφαλείς συνθήκες στην καθημερινότητά τους. - την κυβέρνηση και τη Διοίκηση της ΔΕΗ να σκύψουν πάνω στο πρόβλημα που δημιουργεί το καθεστώς της απαγόρευσης των προσλήψεων στη ΔΕΗ, καθώς το καθεστώς αυτό είναι που προσθέτει συνεχώς αθώα θύματα στη μαύρη λίστα με τους νεκρούς εργαζόμενους στη ΔΕΗ."

ΠΗΓΗ:energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου