Τρίτη 12 Αυγούστου 2014

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα λαθρεμπορίας καυσίμων


Κύκλωμα λαθρεμπορίας υγρών καυσίμων εξάρθρωσαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Εχεδώρου της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.
Μετά από αστυνομική επιχείρηση συνελήφθησαν στο Καλοχώρι και στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας ένας 59χρονος αλλοδαπός και ένας 42χρονος Έλληνας, ενώ δικογραφία σχηματίστηκε σε βάρος μίας ιδιοκτήτριας και ενός διαχειριστή εταιρείας εμπορίας καυσίμων με έδρα την Αλβανία.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
Σύμφωνα με την Αστυνομία, η δράση του κυκλώματος εξελισσόταν σε τέσσερις φάσεις. Τα μέλη του κυκλώματος αρχικά φόρτωναν υγρά καύσιμα σε βυτιοφόρο από εγκαταστάσεις εταιρείας στο Καλοχώρι, με προορισμό γειτονική χώρα και στη συνέχεια άλλαζαν το φορτίο σε παρακείμενη μάντρα με δεύτερο που είχε ειδικά διαμορφωμένους χώρους για την τμηματική κατανομή καυσίμου και νερού. Τελικά εξήγαν μικρότερη ποσότητα αδασμολόγητου υγρού καυσίμου και πωλούσαν παράνομα την αδασμολόγητη βενζίνη που παρέμενε στο αρχικό βυτίο.
Η σχηματισθείσα δικογραφία απεστάλη στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 59χρονος, οδηγός βυτιοφόρου, εντοπίστηκε σε εγκαταστάσεις εταιρείας καυσίμων στην περιοχή του Καλοχωρίου, την ώρα που φόρτωνε καύσιμα. Στη συνέχεια, ο ίδιος μετέβη σε μάντρας που του παραχώρησε έναντι αμοιβής, ο 42χρονος και άλλαξε το βυτίο με άλλο, στον εσωτερικό χώρο του οποίου υπήρχαν ειδικά διαμορφωμένα τμήματα με μικρότερη ποσότητα καυσίμου και νερό.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι το περιεχόμενο του δεύτερου βυτίου προοριζόταν για εξαγωγή στην Αλβανία, ενώ το έμφορτο με υγρό καύσιμο βυτίο που παρέμενε στη μάντρα, περιείχε αδασμολόγητη βενζίνη και θα διατίθετο παράνομα στην αγορά.
Η σχηματισθείσα δικογραφία απεστάλη στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης

ΠΗΓΗ:naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου