Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

SocGen: Οι προβλέψεις για το β’ τρίμηνο των ΕΛΠΕ


Στα 7,1 ευρώ οριοθετεί την τιμή-στόχο της μετοχής των ΕΛ.ΠΕ η Societe Generale, αναθεωρώντας τις εκτίμησης της για τα «καθαρά» κέρδη ανά μετοχή του συνόλου της χρήσης 2014 στα 0,21 ευρώ, εν όψει και της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων β' τριμήνου των ΕΛΠΕ.
Η γαλλική τράπεζα διατηρεί αμετάβλητη τη σύσταση της μετοχής σε «buy», καθώς αναμένει τα μέτρα λειτουργικής αποδοτικότητας, όπως ο εξορθολογισμός του κόστους και η ενοποίηση περιουσιακών στοιχείων, θα βοηθήσουν τα ΕΛΠΕ να ανταπεξέλθουν στο σημερινό δυσμενές περιβάλλον. Επιπλέον, καθώς τα έσοδα από την πώληση του ΔΕΣΦΑ προορίζονται γα μείωση του χρέους, η Societe Generale εκτιμά πως τα ΕΛΠΕ θα επωφεληθούν της χαμηλότερης μόχλευσης και του χαμηλότερου κόστους χρηματοδότησης.
Σε ότι αφορά τα αποτελέσματα τριμήνου, η SocGen προβλέπει πως τα «καθαρά» EBITDA θα διαμορφωθούν στα 51 εκατ. ευρώ από 21 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περυσινό διάστημα (αμετάβλητα σε τριμηνιαία βάση), με τα EBIT στα 3 εκατ. ευρώ (από -39 εκατ. ευρώ πέρυσι και 4 εκατ. ευρώ το α' τρίμηνο) και τις καθαρές ζημιές να περιορίζονται στα 24 εκατ. ευρώ από 49 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους.
Σημειώνεται ότι τα ΕΛΠΕ θα ανακοινώνουν τα αποτελέσματα β' τριμήνου σήμερα, μετά τη λήξη της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου.

ΠΗΓΗ:energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου