Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΚΕΕΠ

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Τα αποτελέσματα  της Γενικής Συνέλευσης, όπως αυτά ανακοινώθηκαν, αποτελούν κόλαφο για το ιστορικό σωματείο μας.
Θεωρούμε πλέον πραγματικά και όχι ως σχήμα λόγου ότι το ΠΣΕΕΠ μπαίνει  σε περιπέτειες, με απρόβλεπτη κατάληξη και ο διακαής πόθος της εργοδοσίας (η αποδυνάμωση του συνδικάτου)  είναι για πρώτη φορά τόσο ορατός.
Κατάφερε το Προεδρείο, με την διαδικασία που δρομολόγησε ως πλειοψηφία , να δημιουργήσει  διχόνοια, απαξίωση και τετελεσμένα.  Και όλα αυτά για την ΜΗ ενοχοποίηση  της αφεντιάς τους για τις συμφωνίες που ήδη (μυστικά) έχουν  κάνει.
Μία απλή ως διαδικασία και ως απόφαση, που ΟΦΕΙΛΕ να είχε πάρει το Προεδρείο, δηλαδή να δηλώσει αντίθετο και αποφασισμένο, να αποτρέψει την εξέλιξη των οργανογραμμάτων και να ζητήσει από τους εργαζόμενους ΑΝ ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ να επικυρώσουν τις συγκρούσεις με την εργοδοσία, την μετέτρεψαν σε διαδικασία ίντριγκας, αποπροσανατολισμού και το χειρότερο την απεργία ως απειλή προς τους εργαζόμενους. Οι προτροπές “συμφωνήστε μαζί μας αλλιώς …. 10 ήμερες απεργίες !!!!! και επίσης ξέρετε και τι γίνεται έξω και τι αποφάσεις παίρνουν τα δικαστήρια για τις απεργίες” είχε ως στόχο την τρομοκρατία των εργαζομένων.
Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω;
-          Η Θεσσαλονίκη τελικά αποφάσισε για τα κομμένα οργανογράμματα του Ασπροπύργου και της Ελευσίνας.
-          Η συμμετοχή των εργαζομένων στην διαδικασία που πρότεινε η πλειοψηφία ήταν οδυνηρή.
-          Απ’ τους λίγους που συμμετείχαν σε αυτό, ακόμα πιο λίγοι 473, έδωσαν συγχωροχάρτι στις πράξεις της πλειοψηφίας και έβαλαν ταφόπλακα στους παραπάνω εργασιακούς χώρους.
-          Έκαψαν ακόμα και την πιθανότητα , αν μπορούσε  κάποιος να  διορθώσει την κατάσταση προχωρώντας παρόλα αυτά σε κινητοποιήσεις, αφού πλέον υπάρχει το δεδηλωμένο ότι οι ΕΡΓΑZOΜΕΝΟΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ.

Ένα πράγμα μένει συνάδελφοι του Προεδρείου.

Παραιτηθείτε να προκηρυχθούν  εκλογές για την όποια ανασυγκρότηση του συνδικάτου.

Φτάνει πια η εξυπηρέτηση του εργοδότη.

Μην διαλύσετε και το συνδικάτο μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου