Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

ΗΠΑ: 13 άνθρωποι τραυματίστηκαν από έκρηξη φορτηγού- Έσκασε η δεξαμενή προπανίου (vid)


«Ένιωσα να γίνεται σεισμός και κουνιέται όλο το σπίτι», λέει μια γυναίκα. Κι όμως δεν ήταν σεισμός, αλλά ένα μεξικάνικο φορτηγό μεταφοράς τροφίμων που εξερράγη στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ και έσπειρε τον τρόμο και τον πανικό στους κατοίκους της γειτονιάς και γέμισε τον ουρανό με καπνό.

Ένα… μπαμ συντάραξε τη βορειοανατολική Φιλαδέλφεια και συγκεκριμένα την πόλη Φέλτονβιλ και ακολούθησε μια μεγάλη φωτιά που εξαπλώθηκε και σε γύρω οχήματα. Οι οδηγοί άλλων αυτοκινήτων που κινούνταν στο δρόμο έπαθαν σοκ βλέποντας το θέαμα και άλλοι –μαζί και περίοικοι τραυματίστηκαν.

Όπως αναφέρουν τα αμερικάνικα ΜΜΕ 13 άνθρωποι έχουν καταλήξει στο νοσοκομείο. Δύο γυναίκες έχουν υποστεί σοβαρά εγκαύματα (τρίτου και δεύτερου βαθμού) και νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση. Ένας 33χρονος άνδρας έχει πρώτου βαθμού εγκαύματα και άλλα 10 άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με μικροτραυματισμούς.

Οι Αρχές έσπευσαν στον τόπο όπου συνέβη το τραγικό περιστατικό και μετά από έρευνα τα πρώτα συμπεράσματα τους αναφέρουν ότι έγινε έκρηξη στη δεξαμενή προπανίου του φορτηγού.

«Θέλουμε να είμαστε σίγουροι ότι επρόκειτο για μια τυχαία έκρηξη και ότι δεν υπήρχε πρόθεση», αναφέρει η αστυνομία και προσθέτει ότι «οι πυροτεχνουργοί συνεχίζουν την έρευνα τους για να καταλήξουμε σε ασφαλή συμπεράσματα».

ΠΗΓΗ:defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου