Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

Παραγωγικά παιχνίδια στο τίτλο των ΕΛΠΕ

Παραγωγικά παιχνίδια στο τίτλο των ΕΛΠΕ
Έχει το ενδιαφέρον του το να παρακολουθείς τις συνεδριάσεις του ΧΑ και τις προσπάθειες που καταβάλλονται από τους ενδιαφερόμενους, ώστε να ολοκληρώσουν είτε την συγκέντρωση των χαρτιών που θέλουν είτε την ρευστοποίησή τους.

Κάποιοι, βέβαια, νομίζουν ότι δεν τους... βλέπουν και επιδίδονται καθημερινά στο ίδιο έργο, όπως συμβαίνει με το παράγωγο των Ελληνικών Πετρελαίων, το οποίο θέλουν να «μαζέψουν» και το οποίο παίζει συνεχώς με premium επτά σεντς, έναντι της μετοχής.

Μάλιστα χθες το παράγωγο των ΕΛΠΕ, έπαιξε μέχρι τα 6,02 ευρώ και στο +1,60%, στο «κουδούνι», όμως η μετοχή έκλεισε στα 5,88 (-0,68%) και το... πήρε μαζί του. Εντάξει, θέλουν να αγοράσουν όσες περισσότερες μετοχές μπορούν, αλλά με αλχημείες στο κουδούνι, με αποτέλεσμα να τους πάρουν χαμπάρι...

Εξυπακούεται ότι είναι θεμιτό να προσπαθεί οιοσδήποτε ασχολείται με το Χρηματιστήριο, να συγκεντρώσει ή να ρευστοποιήσει μετοχές μίας εταιρείας, εφόσον μετέρχεται νόμιμα και επιτρεπτά μέσα. Κάποιες φορές, όμως, όπως συμβαίνει εσχάτως με το παράγωγο των ΕΛΠΕ, οι επιδιώξεις έχουν... κοντά ποδάρια.

ΠΗΓΗ:sofokleousin.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου