Σάββατο 14 Ιουνίου 2014

Ράλι στις ενεργειακές μετοχές παγκοσμίως εξαιτίας των εντάσεων στο Ιράκ

Ράλι στις ενεργειακές μετοχές παγκοσμίως εξαιτίας των εντάσεων στο Ιράκ
Ράλι στις ενεργειακές μετοχές έχει προκαλέσει η αυξανόμενη ένταση στο Ιράκ όπου τζιχαντιστές έχουν πάρει υπό τον έλεγχό τους διάφορες περιοχές της χώρας, προκαλώντας ανησυχίες για τις παγκόσμιες προμήθειες πετρελαίου.

Η γαλλική Total SA ενισχύεται 0,7% και η Royal Dutch Shell Plc καταγράφει άνοδο 0,6% διευρύνοντας τα κέρδη τους. Η κινεζική CNOOC, η μεγαλύτερη εταιρεία διυλιστηρίων στη χωρα κατέγραψε άνοδο 2,1% οδηγώντας υψηλότερα τον δείκτη Hang Seng (+0,7%).

H PetroChina Co., o No1 παραγωγός πετρελαίου κατέγραψε άνοδο σχεδόν 1% στο χρηματιστήριο του Χόνγκ Κονγκ.

Η ιαπωνική ενεργειακή Inpex Corp. σημείωσε “άλμα” 4,5% στο χρηματιστήριο του Τόκιο ενώ η SK Innovation Co στη Νότιο Κορέα ενισχύθηκε 3,5%.

“Υπάρχει η δυναμική στην Μέση Ανατολή να δημιουργηθούν προβλήματα στην προμήθεια πετρελαίου” υποστηρίζει ο Μάικλ Μακάρθυ, ο επικεφαλής στρατηγικός αναλυτής στην  CMC Markets, ο οποίος μάλιστα υποστηρίζει ότι το brent θα αυξηθεί στα $125 το βαρέλι εάν γίνει επίθεση στη Βαγδάτη. “Η αγορά είχε ανησυχήσει για την κατάσταση στη Λιβύη. Η τωρινή κατάσταση στην Βαγδάτη είναι πολύ πιο σοβαρή”, προειδοποιεί.

ΠΗΓΗ:newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου