Σάββατο 14 Ιουνίου 2014

Και Δεύτερη Ελληνική Ναυτιλιακή Μετέφερε Κουρδικό Πετρέλαιο, με Παραλήπτη Γερμανικό Διϋλιστήριο


Συνεχίζεται το σίριαλ με τα φορτία κουρδικού πετρελαίου, καθώς αποκαλύφθηκε τις προηγούμενες ημέρες ότι η Rosneft αγόρασε το ένα από αυτά για χρήση σε γερμανικό διϋλιστήριο που διαχειρίζεται από κοινού με την ΒΡ. Για μια ακόμη φορά, την μεταφορά του πετρελαίου ανέλαβε δεξαμενόπλοιο ελληνικής ναυτιλιακής.
Το φορτίο κατέληξε στο διϋλιστήριο της κοινοπραξίας των δύο εταιρειών, Ruhr Oel, στην οποία η κάθε πλευρά δύναται να αγοράσει φορτία αργού πετρελαίου για τον ανεφοδιασμό του. Τόσο η Rosneft, όσο και η ΒΡ αρνήθηκαν να σχολιάσουν τις τελευταίες εξελίξεις, ενώ η βρετανική πετρελαϊκή βρίσκεται σε μάλλον δύσκολη θέση επικοινωνιακά διότι δεν επιθυμεί να έρθει σε ρήξη με την κεντρική κυβέρνηση του Ιράκ, η οποία έχει χαρακτηρίσει ως παράνομες τις εξαγωγές κουρδικού πετρελαίου. Η ΒΡ διαθέτει σημαντικές επενδύσεις στο Ιράκ, ενώ διαχειρίζεται το τεράστιο κοίτασμα πετρελαίου, Ρουμάιλα, γεγονός που σημαίνει ότι πρέπει να διαχειριστεί προσεκτικά το όλο θέμα.
Επίσης, το Reuters αποκάλυψε ότι το συγκεκριμένο φορτίο πετρελαίου (41.000 τόνοι) κατέληξε στη Γερμανία μέσω της Ιταλίας, όπου και εκφορτώθηκε στις 8 Μαΐου από το δεξαμενόπλοιο Minerva Antonia, το οποίο ανήκει στην Minerva Marine με έδρα την Αθήνα. Το πετρέλαιο, συνολικής αξίας 30 εκατ. δολαρίων, διοχετεύθηκε από το λιμάνι της Τεργέστης στον αγωγό Trans- Alpine και εν συνεχεία μεταφέρθηκε στο διϋλιστήριο της Ruhr Oel στη Γερμανία.
Πρόκειται για την δεύτερη ναυτιλιακή εταιρεία με έδρα την Ελλάδα που μεταφέρει κουρδικό αργό πετρέλαιο, αψηφώντας την Βαγδάτη. Είχε προηγηθεί η αποκάλυψη ότι τα δεξαμενόπλοια United Leadership και United Emblem της Marine  Management  Services  MC με έδρα τον Πειραιά, φόρτωσαν κουρδικό πετρέλαιο σε λιμάνι της Τουρκίας.

ΠΗΓΗ:energia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου