Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

Πού θα γίνει το μεγάλο ενεργειακό παιχνίδι; Οι 5 τομείς που μπορούν να δώσουν τεράστια κέρδη

Πού θα γίνει το μεγάλο ενεργειακό παιχνίδι; Οι 5 τομείς που μπορούν να δώσουν τεράστια κέρδη
Με τις μεγάλες πετρελαϊκές εταιρείες να δηλώνουν έτοιμες για επενδύσεις στην ενέργεια μέχρι και 100 δισ. δολ. ετησίως, οι αναλυτές του oilprice.com αποκαλύπτουν 5 τομείς που θα κάνουν τη διαφορά προσφέροντας καλές ευκαιρίες σε όσους καταλάβουν από νωρίς πού θα γίνει το μεγάλο ενεργειακό παιχνίδι.

Όπως εξηγούν οι αναλυτές, υπάρχει ένας βασικός κανόνας στον τομέα της ενέργειας: Η πορεία των μετοχών βρίσκεται σε άμεση σχέση με τις επενδύσεις στον συγκεκριμένο κλάδο. Αν παρακολουθεί κανείς τα κεφάλαια που μπαίνουν στην ενέργεια τόσο από εταιρείες όσο και από κυβερνήσεις και ιδιωτικά funds, θα διαπιστώσει ότι αυτά μεταφράζονται σε κέρδη στο ταμπλό.

Η μοναδική θέση του κλάδου της ενέργειας στην παγκόσμια οικονομία δημιουργεί μια αγορά "ταύρων" με μεγάλες προοπτικές.



Για παράδειγμα, όσοι είχαν "παίξει" νωρίς την άνθιση της ηλιακής ενέργειας το 2006, τότε με 10.000 δολάρια στην First Solar θα είχαν φτάσει τα 125.763 δολάρια σε τρία χρόνια.

Την ίδια στιγμή, η μεγαλύτερη ενεργειακή τάση της τελευταίας δεκαετίας - ο σχιστόλιθος - έδωσε  κέρδη:
-3.241% στην Gulfport Energy Corp. μέσα σε 4 χρόνια
-3.727% στην Southwestern Energy Corp 

Πλέον οι νέες ενεργειακές τάσεις που υπόσχονται πολλά κέρδη στους τολμηρούς είναι σύμφωνα με το oilprice.com είναι οι εξής:

-Υποβρύχιες υποδομές. Η βιομηχανία Πετρελαίου και Αερίου σκοπεύει να πενταπλασιάσει τις επενδύσεις της από τα 27 δισ. στα 130 δισ. ετησίως.



-Τεχνολογία παραγωγής πετρελαίου. Η αξία των υφιστάμενων κοιτασμάτων θα τριπλασιαστεί.

- Νέες μέθοδοι εξόρυξης πετρελαίου και αερίου. Νέα τεχνολογία που κάνει την εξερεύνηση 17 φορές ταχύτερη σε σχέση με τις προηγούμενες μεθόδους.

- Εξειδικευμένες κατασκευαστικές εταιρείες. Νέοι αγωγοί και projects αξίας πολλών δισεκατομμυρίων θα κάνουν τις εταιρείες (αλλά και τους επενδυτές των εταιρειών αυτών) πλούσιους.

- Ο σχιστόλιθος και η εξάπλωση του παγκοσμίως.



Όλγα Μπαλαφούτη

ΠΗΓΗ:newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου