Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

Διαγράφεται η μετοχή των Ελληνικών Πετρελαίων και εισάγεται ο τίτλος της Eurobank στους δείκτες MSCI

Eurobank, ΓΕΚ Τέρνα και ΕΥΔΑΠ μπαίνουν στον MSCI - Από 2 Ιουνίου ισχύουν οι αλλαγές
Αλλαγές στους δείκτες MSCI (οι οποίες θα ισχύσουν από 2 Ιουνίου) στο πλαίσιο της εξαμηνιαίας αναθεώρησης ανακοίνωσε ο διεθνής οίκος. Από το δείκτη MSCI Global Standard Index διαγράφεται η μετοχή των Ελληνικών Πετρελαίων και εισάγεται ο τίτλος της Eurobank.

Στις 12 Μαΐου η Morgan Stanley παραπάνω αλλαγή. Στο δείκτη MSCI Global Small Cap προστέθηκαν οι τίτλοι των ΕΥΔΑΠ και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, δίχως να σημειώνεται κάποια διαγραφή. Οι εκτιμώμενες εισροές για την Eurobank ανέρχονται θα κινηθεί μεταξύ 130 εκατ. δολαρίων (J.P. Morgan) και 220 εκατ. δολαρίων (HSBC).Για τη μετοχή των ΕΛ.ΠΕ. που θα αποχωρήσει από τον δείκτη, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της HSBC, η στάθμισή της στον MSCI Emerging Markets ήταν μόλις 0,017% και οι εκροές εκτιμώνται σε 3,8 εκατ. μετοχές και σε 32,4 εκατ. δολάρια σε αξία. Από τις αρχές του 2014, η δεκάδα των μετοχών του MSCI Greece εμφανίζει αποδόσεις από +16% έως -37%.

Πρώτος τίτλος σε απόδοση το 2014 είναι ο ΟΠΑΠ και στην επόμενη θέση βρίσκεται ο Τιτάνας με +11,6%. Πολύ κοντά σε διψήφιο ποσοστό απόδοσης διαμορφώνονται και οι μετοχές των ΟΤΕ και Τράπεζα Πειραιώς με +9,8%.Τέλος, με θετικό πρόσημο κινούνται και οι Alpha Bank με +5,6% και η Folli – Follie Group με +4,3% και Jumbo με οριακά κέρδη. Στον αντίποδα, η μετοχή της ΔΕΗ σημειώνει μικρές απώλειες 1,9%, ενώ Ελληνικά Πετρέλαια και Εθνικής Τράπεζα υπο-αποδίδουν αισθητά με -23% και -37%.

ΠΗΓΗ:newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου