Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

D. Rogozin: «Αν δεν συμμορφωθούν οι ΗΠΑ σβήνουμε τους πομπούς GPS και δεν δίνουμε κινητήρες διαστημικών πυραύλων»


Η Ρωσία θα μπορούσε να τερματίσει τη λειτουργία των μονάδων του συστήματος παγκόσμιου εντοπισμού θέσης εάν η Ουάσιγκτον συνεχίσει να αρνείται τη δημιουργία αναμεταδοτών για το ρωσικό δορυφόρο πλοήγησης GLONASS στις ΗΠΑ, δήλωσε σήμερα ο Ρώσος αναπληρωτής πρωθυπουργός Dmitry Rogozin.

Ο D. Rogozin , ο οποίος ηγείται της αμυντικής βιομηχανίας της χώρας, δήλωσε πως η Ρωσία θα απενεργοποιήσει προσωρινά 11 σταθμούς GPS την 1η Ιουνίου. Ενώ απειλεί ότι η Ρωσία θα κλείσει οριστικά τους σταθμούς GPS από την 1η Σεπτεμβρίου, αν δεν βρεθεί λύση με την Ουάσιγκτον.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του GPS, η εταιρεία έχει πολλούς δέκτες δορυφορικού σήματος στη Ρωσία, διάσπαρτους σε μία έκταση από την Άπω Ανατολή ως τη Μόσχα.

Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός έσπευσε αργότερα να ξεκαθαρίσει, μέσω twitter, ότι για τους Ρώσους πολίτες η ποιότητα των σημάτων GPS δεν πρόκειται να επηρεαστεί από τη διαμάχη με τις ΗΠΑ.

Ο D. Rogozin δήλωσε επίσης ότι η Μόσχα θα παρέχει στις ΗΠΑ κινητήρες διαστημικών πυραύλων μόνο εφόσον η Ουάσιγκτον αποδείξει ότι οι αυτοί πύραυλοι θα προορίζονται για μη στρατιωτική χρήση.

«Είμαστε πολύ ανήσυχοι για την ανάπτυξη τόσο σοβαρών προγραμμάτων υψηλής τεχνολογίας μαζί με ένα τόσο αναξιόπιστο εταίρο όπως η ΗΠΑ, οι οποίες πολιτικοποιούν τους πάντες και τα πάντα, και που είναι έτοιμες να διακινδυνεύσουν προοπτικές που επηρεάζουν τα συμφέροντα του συνόλου της ανθρωπότητας και όχι μόνο των ίδιων των ΗΠΑ», κατέληξε ο D. Rogozin.

Υπενθυμίζεται ότι ο D. Rogozin, ήταν ένας από τους Ρώσους ανώτατους αξιωματούχους που περιλαμβάνονταν στον κατάλογο οικονομικών κυρώσεων της Δύσης ως «αντίποινα» για την ένωση με την Κριμαία.

ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου