Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

Σε υψηλό περίπου τριών εβδομάδων η τιμή του πετρελαίου


Στο υψηλότερο επίπεδο σε διάστημα σχεδόν τριών εβδομάδων έκλεισε η τιμή του πετρελαίου ενόψει της ανακοίνωσης των στοιχείων για τα αποθέματα, τα οποία αναμένεται να αποκαλύψουν πτώση των αποθεμάτων αργού την τελευταία εβδομάδα.

Το Αμερικανικό Πετρελαϊκό Ινστιτούτο θα δημοσιεύσει τα στοιχεία του αργότερα σήμερα, ενώ η αμερικανική Υπηρεσιά Πληροφοριών Ενέργειας θα τα ανακοινώσει την Τετάρτη. Αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της Platts αναμένουν μείωση των αποθεμάτων αργού κατά 1,5 εκατ. βαρέλια. 

Η τιμή του συμβολαίου του αργού, παραδόσεως Ιουνίου σημείωσε άνοδο κατά 1,11 δολάρια ή 1,1% για να κλείσει στα 101,70 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Ήταν το υψηλότερο επίπεδο κλεισίματος από τις 24 Απριλίου.

Ώθηση στην τιμή του αργού έδωσαν και τα νέα πως η αμερικανική κυβέρνηση επανεξετάζει την άρση της απαγόρευσης στις εξαγωγές αργού πετρελαίου λόγω της αύξησης της τοπικής παραγωγής πετρελαίου. Ο υπουργός Ενέργειας Ernest Moniz είπε σήμερα στη Σεούλ πως επαναξιολογείται η πολιτική που απαγορεύει το μεγαλύτερο μέρος των εξαγωγών αργού πετρελαίου και ισχύει από τη δεκαετία του ΄70.


ΠΗΓΗ.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου