Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

Ενημερωτικό σημείωμα - Στηρίζουμε εμπράκτως τον πολιτισμό


Οι Γραμματείες Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων και Πολιτισμού & Αθλητισμού της ΓΣΕΕ, στηρίζουμε την ανιδιοτελή προσπάθεια των περίπου 80 συναδέλφων του ιντερνετικού ραδιοφώνου ΜΕΤΑ-ΔΕΥΤΕΡΟ (www.metadeftero.gr), οι οποίοι - μετά το μαύρο στην ΕΡΤ - συνεχίζουν την προσπάθεια για ένα αυτοδιαχειριζόμενο ραδιόφωνο μαχόμενο στο μέτωπο του πολιτισμού, αντιτάσσοντας τις αξίες του λαϊκού πολιτισμού. Εκείνου του πολιτισμού που παίρνει θέση για να ενώσει ξανά τον κατακερματισμένο κόσμο. Αυτό τον πολιτισμό διεκδικεί η παραγωγική ομάδα του Μετα-Δεύτερου.
Ουσιαστικά πρόκειται για την έμψυχη συνέχιση του Δεύτερου Προγράμματος της Ελληνικής Ραδιοφωνίας (ΕΡΑ 2), καθώς στη μεγάλη τους πλειοψηφία οι παραγωγοί, τεχνικοί και η ομάδα υποστήριξης είναι πρώην εργαζόμενοι (απολυμένοι), ενώ στο αυτοδιαχειριζόμενο σχήμα συμμετέχουν και απολυμένοι συνάδελφοι άλλων ιδιωτικών ραδιοτηλεοπτικών μέσων. Οι συνάδελφοι συνέστησαν Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία με σκοπό τη συγκρότηση και λειτουργία ιντερνετικού ραδιοφωνικού σταθμού επικεντρωμένο σε ζητήματα πολιτισμού, ενώ η ομάδα ήδη παράγει ζωντανό πρόγραμμα 20 ωρών ημερησίως με υψηλή ακροαματικότητα. Αυτή τη στιγμή η παραγωγή του προγράμματος γίνεται σε ιδιωτικό στούντιο, του οποίου η χρήση έχει παραχωρηθεί για το σκοπό αυτό από την ιδιοκτήτρια εταιρεία παραγωγής μουσικής. Ανειλημμένες εμπορικές υποχρεώσεις της ιδιοκτήτριας εταιρείας επιβάλλουν την άμεση διακοπή της χρήσης του στούντιο από την Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία.
Η Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία έχει ήδη δεχθεί χορηγία δωρεάν χρήσης χώρου για την εγκατάσταση δικού της στούντιο από άλλο ιδιώτη. Η παροχή αυτή είναι αορίστου διάρκειας. Ο σχηματισμός όμως νέου στούντιο προϋποθέτει δαπάνη 15.000€, τα οποία οι απολυμένοι συνάδελφοι δεν έχουν διαθέσιμα.
Σ΄ αυτή την ανιδιοτελή προσπάθεια η ΓΣΕΕ είναι αρωγός και συμπαραστάτης. Καλούμε τις οργανώσεις μέλη μας και τον κόσμο της μισθωτής εργασίας να συμβάλλουν οικονομικά τους συναδέλφους του ΜΕΤΑ-ΔΕΥΤΕΡΟΥ, ώστε να καταφέρουν να προμηθευτούν άμεσα τον απαιτούμενο εξοπλισμό για τη συνέχιση λειτουργίας του ιντερνετικού ραδιοφώνου www.metadeftero.gr. Για το σκοπό αυτό οι απολυμένοι συνάδελφοί μας διαθέτουν στην τιμή των 50€ το λεύκωμα "Ο καταστασιακός Χατζιδάκις", που περιέχει πλούσιο φωτογραφικό υλικό από το συμπόσιο των Ανωγείων το 1979 "ΓΙΑ ΤΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΜΙΑΣ ΛΑΪΚΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΜΑΣ" και ένα cd με τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι, του Γιάννη Χρήστου και του Δημήτρη Μητρόπουλου.
Για πληροφορίες σχετικά με την προμήθεια του λευκώματος και του cd, μπορείτε να επικοινωνείτε απευθείας με τους συναδέλφους στο Email: metadeftero@gmail.com και στο κιν. 6979981598.

Επισυνάπτεται η ανακοίνωση του Μεταδεύτερου 

ΠΗΓΗ:gsee.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου