Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

ΕΛΠΕ: Έπεσαν οι υπογραφές για το έργο της σύνδεσης του διυλιστηρίου Ασπροπύργου με το δίκτυο αερίου


Η διασύνδεση του διυλιστηρίου Ασπροπύργου των ΕΛ.ΠΕ. με το Εθνικό Σύστημα Φυσικού Αερίου, υπεγράφη στις 2 Μαΐου μεταξύ της διοίκησης του ομίλου και του ΔΕΣΦΑ.

Η τροφοδοσία των βιομηχανικών εγκαταστάσεων με φυσικό αέριο, θα γίνει με την κατασκευή αγωγού, η λειτουργία του οποίου αναμένεται το Σεπτέμβριο του 2014. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 800.000 ευρώ και θα καλυφθεί εξ ολοκλήρου από το Τέλος Σύνδεσης, όπως ορίζει ο Κανονισμός Τιμολόγησης Βασικών Δραστηριοτήτων του ΕΣΦΑ.

Το έργο διασύνδεσης, περιλαμβάνει επίσης την προμήθεια και εγκατάσταση κατάλληλου εξοπλισμού για τη μετατροπή του υφιστάμενου μηχανολογικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού του Μετρητικού Ρυθμιστικού σταθμού Ασπροπύργου. Σύμφωνα με τις τεχνικές απαιτήσεις του διυλιστηρίου η παροχή τροφοδοσίας θα ανέλθει σε 30.000 κυβικά μέτρα την ώρα με ελάχιστη πίεση παράδοσης 25 barg.

Σημειώνεται ότι, με την από 13 Μαρτίου 2014 συμφωνία μεταξύ ΔΕΣΦΑ και ΕΛΠΕ, υλοποιείται ήδη το έργο σύνδεσης και των εγκαταστάσεων των ΕΛ.ΠΕ Ελευσίνας με το ΕΣΦΑ, με σκοπό έως το τέλος του 2014 να μπορεί να τροφοδοτηθεί και το διυλιστήριο της Ελευσίνας με φυσικό αέριο μέσω της κατασκευής αγωγού μήκους 6,5 χιλιομέτρων, διαμέτρου 10 ιντσών και ενός Μετρητικού Σταθμού.

Όπως τόνισε ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΔΕΣΦΑ κ. Κωνσταντίνος Ξιφαράς «πρόκειται για μία συμφωνία με πολλαπλά οφέλη, καθώς η υλοποίηση του Έργου σηματοδοτεί την αύξηση της κατανάλωσης φυσικού αερίου και την αναβάθμιση της ανταγωνιστικότητας των ΕΛ.ΠΕ σε μία πολύ κρίσιμη περίοδο για το σύνολο του ευρωπαϊκού κλάδου Διύλισης».

ΠΗΓΗ:bankwars.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου