Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΚΕΕΠ



Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Θα θέλαμε καταρχήν να εκφράσουμε την ικανοποίησή μας για το ξεκίνημα του Διυλιστηρίου της Θεσσαλονίκης και να δώσουμε τα συγχαρητήριά μας σε όσα στελέχη ασχολήθηκαν σοβαρά και επιτέλους εισακούστηκαν για να πραγματοποιηθεί αυτό το ξεκίνημα που επανέφερε και την ηρεμία στους εργαζόμενους.

Στις 29.04.14 πραγματοποιήθηκε Δ.Σ. στα γραφεία του Σωματείου και στην συνέχεια Γενικό Συμβούλιο στο Αμφιθέατρο των ΒΕΑ. Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης ήταν η ψήφιση του νέου Εσωτερικού Κανονισμού, το Πρακτικό Συμφωνίας για τους νέους Συντονιστές και τους Χειριστές και Τεχνίτες Β΄ και η απόφαση για πιθανή Τροποποίηση των όρων του Ασφαλιστικού Συμβολαίου της GROUPAMA.


ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ

Το τελικό σχέδιο του νέου Εσωτερικού Κανονισμού ουσιαστικά αποτελεί την συνέχεια του ήδη υπάρχοντος με επικαιροποιημένες μεταβολές που ουσιαστικά έχουν ήδη τεθεί σε εφαρμογή. Η παρατήρηση που θέσαμε, έχει να κάνει με την Επιτροπή Δανείων όπου και ζητήσαμε το Σωματείο να εποπτεύει της διαδικασίας για λόγους διαφάνειας. Το αίτημα μας έγινε αποδεκτό από το Προεδρείο και προχωρήσαμε στην υπερψήφιση του νέου Εσωτερικού Κανονισμού.


ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Επειδή πλέον η επαναλαμβανόμενη τακτική των συγκεκριμένων Παρατάξεων που απαρτίζουν το Προεδρείο είναι βλαπτική για τον θεσμό και εντέλει για τους εργαζόμενους και βέβαια όταν αυτό επαναλαμβάνεται, δεν είναι απροσεξία ή ερασιτεχνισμός ούτε άτυχη στιγμή, είναι σαφώς προμελετημένη πράξη που έχει σαφή στόχο την πλήρη αποδόμηση της ιεραρχίας των Οργανογραμμάτων στην συγκεκριμένη χρονική στιγμή.

Σε αυτό δε το Πρακτικό δεν κρατήθηκαν ούτε τα όποια προσχήματα, μιας και τους πρόδωσαν οι ημερομηνίες, αφού πριν καλά - καλά περάσουν 24 ώρες η Διοίκηση προχώρησε σε εφαρμογή του Πρακτικού στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο. Τόση βιασύνη...

Τραγική φιγούρα,  για μια ακόμη φορά,  αποτέλεσε ο... αδιάβαστος Γραμματέας όταν ισχυρίστηκε ότι αυτή είναι η προβλεπόμενη διαδικασία για το  Πρακτικό Συμφωνίας.  « Το Καταστατικό του Σωματείου προβλέπει ότι : Το Δ.Σ. ασκεί τη γενική διοίκηση του Σωματείου, βάσει του Νόμου και του Καταστατικού.  Σε κάθε περίπτωση με την επιφύλαξη ειδικοτέρων διατάξεων, πάσης φύσεως έγγραφες συμφωνίες (Πρακτικά Συμφωνίας) μεταξύ Σωματείου και Εργοδότη, για να είναι έγκυρες, προϋποθέτουν την έγκριση του Δ.Σ. του Σωματείου ». Ας κατέβει επιτέλους από το καλάμι της ''στρατηγικής θέσης'' όπως την έχει αποκαλέσει ο ίδιος και ας διαβάσει το Καταστατικό του ΠΣΕΕΠ. Μπορεί να του φανεί χρήσιμο στο μέλλον!




Επί του περιεχομένου, είχαμε τονίσει ότι η Συμφωνία για την Σύμβαση δεν ολοκληρώθηκε με την υπογραφή της νέας ΕΣΣΕ και θα δούμε κι άλλες συμφωνίες να έρχονται στο μέλλον. Δεν μπορούμε να ξεχάσουμε βέβαια το εξώδικο που έστειλε το Προεδρείο τρεις μέρες πριν τις εκλογές για την ένταξη των Επιθεωρητών Εξοπλισμού στο κλιμάκιο 11, τους οποίους τώρα τους εντάσσει στην υποβαθμίδα Β΄.

Η συμφωνία είναι άλλη μια ''επιδέξια'' κίνηση του Προεδρείου να βγάλει από την δύσκολη θέση την Διοίκηση λόγω του τραγικού προγραμματισμού προσλήψεων - αποχωρήσεων που πραγματοποίησε τα τελευταία χρόνια. Συνάδελφοι που ασκούν τα ίδια καθήκοντα αντί να αμείβονται με τον ίδιο τρόπο, χωρίζονται σε ''βαθμίδες και υποβαθμίδες'' γιατί η Διοίκηση δεν έβρισκε άλλη λύση που να την συμφέρει και εμείς ''τρέξαμε'' πρόθυμα να την προσφέρουμε.


Με τη ξεκάθαρη θέση ότι το Προεδρείο πρέπει να σέβεται το Καταστατικό Λειτουργίας του ΠΣΕΕΠ όπως ΟΛΟΙ μας και να επιτελεί το θεσμικό του ρόλο μέσα από αυτό, δεν συμμετείχαμε στην ψήφιση του Πρακτικού Συμφωνίας, αρνούμενοι να νομιμοποιήσουμε τέτοιες επαναλαμβανόμενες αντισυνδικαλιστικές πρακτικές.


ΤΡΟΠOΠΟΙΗΣΗ ΟΡΩΝ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΥ GROUPAMA

Αφουγκραζόμενοι τις απόψεις αρκετών συναδέλφων για πιθανή Τροποποίηση προς το καλύτερο του Ασφαλιστικού Συμβολαίου της GROUPAMA, είχαμε από καιρό καταθέσει τις προτάσεις μας σε αυτή την κατεύθυνση.  Στο Δ.Σ. ξεκαθαρίσαμε ότι οποιαδήποτε απόφαση προκύψει για το Ασφαλιστικό Συμβόλαιο να εγκριθεί από το ανώτατο όργανο των εργαζομένων, την Γενική Συνέλευση, μιας και αφορά χρήματα των εργαζομένων.
Στη συνέχεια προτείναμε να εισηγηθεί το Δ.Σ. την Σύσταση Διαπαραταξιακής Ομάδας προς το Γενικό Συμβούλιο και αυτή να εξουσιοδοτηθεί ώστε να συζητήσει με την ασφαλιστική εταιρεία και αφού ενημερωθούν αναλυτικά οι εργαζόμενοι για το όποιο αποτέλεσμα, να το κρίνουν με την ψήφο τους.
  
Η πρόταση μας έγινε αποδεκτή και υπερψηφίστηκε και στο Δ.Σ. και στο Γενικό Συμβούλιο.


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Θέσαμε υπ' όψιν του Προεδρείου και το τεράστιο ζήτημα που έχει προκύψει με τα νέα Οργανογράμματα ΒΕΑ και ΒΕΘ τα οποία και με την θετική ψήφο του Προέδρου – Εκπροσώπου των εργαζομένων, αποφάσισε η Εταιρεία να εφαρμόσει με το τελευταίο Διοικητικό της Συμβούλιο. Οι απαντήσεις που λάβαμε μόνο καθησυχαστικές δεν είναι και πως να είναι άλλωστε. Θεωρούμε ότι πρέπει να δοθεί μεγάλη προσοχή και άμεση λύση σε αυτό το τεράστιο ζήτημα.  
Το πρόβλημα όμως υφίσταται, οι εξελίξεις τρέχουν και οι εργαζόμενοι περιμένουν από το Προεδρείο να βγει μπροστά αλλά αυτό δεν βγαίνει ...ούτε στο τηλέφωνο.

Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να επιτρέψουν πληρωμένες συμβουλές οποιασδήποτε ΣΟΛΟΜΟΝικής να εφαρμοστούν στις πλάτες τους.


ΤΕΡΜΑ  ΤΑ  ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ  ΜΕ  ΤΗΝ  ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ 
ΚΑΙ   ΤΗΝ  ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου