Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

ANAKOΙΝΩΣΗ ΣΚΕΕΠ





Κυριακή, 2 του Μάη 1893 Παναθηναϊκό Στάδιο, Πρώτος εορτασμός Εργατικής Πρωτομαγιάς
                                
ΨΗΦΙΣΜΑ
  1. Την Κυριακήν καθ΄όλην την ημέραν να κλείουν τα καταστήματα. 
  2. Να περιορισθή η εργασία των εργατών εις οκτώ ώρας από δώδεκα και πλέον που εργάζονται. 
  3. Οι εν ενεργεία παθόντες εργάται να συντρέχωνται υπό του κράτους και των συναδέλφων των.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Τα εργασιακά δικαιώματα που κατακτήθηκαν με τόσους αγώνες και αίμα, αυτή τη στιγμή καταρρέουν. Το οκτάωρο - κεντρικό αίτημα του εργατικού κινήματος στις αρχές του προηγούμενου αιώνα -καταστρατηγείται πλέον καθημερινά και η εργασία εντατικοποιείται μέχρις εξόντωσης των εργαζομένων, ενώ η κατάργηση της αργίας της Κυριακής οδηγεί σε εξαφάνιση τις μικρές επιχειρήσεις.

Η Εργατική Πρωτομαγιά τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερο χάνει τον χαρακτήρα της εκδήλωσης μνήμης γι’ αυτούς που αγωνίστηκαν, ώστε να έχουν οι εργαζόμενοι μια αξιοπρεπέστερη ζωή και αποκτά μια τραγική επικαιρότητα μπροστά στον εργασιακό μεσαίωνα στον οποίο οδηγούν τους εργαζόμενους οι μνημονιακές πολιτικές.

Η φετινή εργατική πρωτομαγιά από ημέρα μνήμης των αγώνων και των κατακτήσεων της εργατικής τάξης, καλείται να γίνει αφετηρία δυναμικής επανεκκίνησης, των εργατικών - λαϊκών αντιστάσεων, απέναντι στα φαινόμενα  της κατάργησης των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και της βιομηχανίας υπογραφής ατομικών, της διάλυσης των δημόσιων κοινωνικών αγαθών, των απολύσεων στο δημόσιο και της απαξίωσης του ρόλου του, της τρομακτικής ανεργίας, της φτώχειας και της εξαθλίωσης.

Να γίνει η αρχή για να σηκώσουν οι εργαζόμενοι ψηλά το κεφάλι και να αγωνιστούν, μαζί με όλα τα θύματα των μνημονιακών πολιτικών για να ανατρέψουν τα μνημόνια που χρεοκοπούν τους εργαζόμενους και την πλειοψηφία του λαού, που ξεριζώνουν τους νέους και τις νέες από τη χώρα μας, ρημάζοντας την δημόσια περιουσία και παραδίδοντας την στις πολυεθνικές, μετατρέποντας την χώρα και τον λαό της σε εξαθλιωμένη ευρωπαϊκή αποικία.

Να απαντήσουν με ενότητα και αλληλεγγύη στο σχεδιασμένο κλίμα τρομοκρατίας, εκφράζοντας το σύνθημα: «Δεν θα πληρώσουν οι εργαζόμενοι την κρίση του συστήματος».

Καλούμε λοιπόν όλους τους συναδέλφους να δώσουν το παρόν στην απεργιακή συγκέντρωση των Συνδικάτων την ΠΕΜΠΤΗ 1η ΜΑΗ στις 11.00 π.μ. στην Πλατεία Κλαυθμώνος και στις 10.30 π.μ. στην Πλατεία Αριστοτέλους.




Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου