Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

TAP, ΑΟΖ και φυσικό αέριο στις βαλίτσες της N. Τζαβέλα για Ουάσιγκτον


Ο αγωγός φυσικού αερίου ΤΑΡ, η ελληνική ΑΟΖ και οι εισαγωγές αερίου από τις ΗΠΑ βρέθηκαν ψηλά στη συζήτηση που είχαν η ευρωβουλευτής Νίκη Τζαβέλα με τον Αμερικανό υφυπουργό Ενέργειας Daniel Poneman και μέλη του Κογκρέσου.
Η κα. Τζαβέλα βρίσκεται στην Ουάσιγκτον ως κεντρική ομιλήτρια, από πλευράς του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, για την κοινή ενεργειακή πολιτική μεταξύ ΕΕ και ΗΠΑ και τις τελευταίες εξελίξεις στην ενέργεια.
Κατά την ομιλία της η Ελληνίδα ευρωβουλευτής τόνισε την ανάγκη επίσπευσης των διαδικασιών στην εξαγωγή φθηνού αμερικάνικου φυσικού αερίου και πετρελαίου στην Ευρώπη, με πρώτη χώρα εισαγωγής την Ελλάδα, ιδιαίτερα τώρα με τα γεγονότα της Ουκρανίας.
Αναφέρθηκε και στη σπουδαιότητα των κοιτασμάτων στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο. Η ουκρανική υπόθεση μας οδηγεί, είπε, στην ανάγκη δημιουργίας διαμετακομιστικού κέντρου ενέργειας (energy hub center) στη ΝΑ Ευρώπη. Ιδανικός χώρος για εγκατάσταση αυτού είναι η Θεσσαλονίκη, η οποία είναι και γεωγραφικά στο κέντρο της περιφέρειας αυτής και πολιτισμικά αποδεκτή από τις γειτονικές χώρες, τόνισε, παρουσιάζοντας την ελληνική ενεργειακή αγορά. Η κυρία Τζαβέλα είναι πρόεδρος ειδικής επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την κοινή ενεργειακή πολιτική ΕΕ-ΗΠΑ.


ΠΗΓΗ:energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου