Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Ολοκλήρωση του Ανοιχτού Διαλόγου για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη και την Υπεύθυνη Επιχειρηματικότητα «Bravo! 2014»

Ολοκλήρωση του Ανοιχτού Διαλόγου για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη και την Υπεύθυνη Επιχειρηματικότητα  «Bravo! 2014»

Ανταλλαγή απόψεων, ανάδειξη των Απολογισμών Βιωσιμότητας 2012 που παρουσίασαν τα καλύτερα αποτελέσματα σύμφωνα με την αντίληψη 120 κοινωνικών εταίρων, παρουσίαση του πρωτοποριακού πιλοτικού προγράμματος εταιρικού διαλόγου «Materiality Workshops», παρουσίαση του «Bravo! inaction», στο πλαίσιο του θεσμού «Bravo!» που φέτος συμπληρώνει 4 χρόνια γόνιμης λειτουργίας

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιείται σήμερα η εκδήλωση Ανοιχτού Διαλόγου για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη και την Υπεύθυνη Επιχειρηματικότητα, «Bravo! 2014», από τον Οργανισμό Διαλόγου και Δικτύωσης QualityNet Foundation (QNF), στο ξενοδοχείο Hilton. Η εκδήλωση Ανοικτού Διαλόγου ολοκληρώνει έναν διάλογο που ξεκίνησε εδώ και 6 μήνες με αφορμή τους Απολογισμούς Βιωσιμότητας 2012, μεταξύ επιχειρήσεων και κοινωνικών εταίρων. 

Ο Θεσμός «Bravo!», τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και υποστηρίζεται από το Συμβούλιο ΣΕΒ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, το Δίκτυο για την ΕΚΕ, το Ελληνογερμανικό Εμπορικό Επιμελητήριο και το Ελληνοβρετανικό Εμπορικό Επιμελητήριο.

Η φετινή εκδήλωση έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς συμπληρώνονται 4 χρόνια επιτυχούς λειτουργίας, όπως επιβεβαιώνεται από τη θερμή ανταπόκριση και παρουσία εκπροσώπων της πολιτικής, επιχειρηματικής κοινότητας και της Κοινωνίας των Πολιτών. Την επιτυχημένη πορεία του θεσμού σκιαγράφησε ο Πρόεδρος του QNF, κος Σπυρίδων Λιούκας «Ο Θεσμός Bravo! έχει ως στόχο την ανάπτυξη ενός συστηματοποιημένου διαλόγου για τα θέματα που άπτονται της Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων κοινών. Η συνεργασία εταιριών και κοινωνικών εταίρων έχει επιτρέψει τη δημιουργία ενός κλίματος εμπιστοσύνης που βοηθάσει τη προσέγγιση των θεμάτων που έχουν σχέση με την επίδραση των επιχειρήσεων σε όλο το φάσμα της λειτουργίας τους». 

Τις προκλήσεις και την εξέλιξη του Θεσμού σκιαγράφησε η Αντιπρόεδρος του QNF, κα Χρυσούλα Εξάρχου «Ο θεσμός Bravo! έχοντας πετύχει να αναπτύξει ένα δομημένο πλαίσιο διαλόγου έχει να αντιμετωπισει μια νέα πρόκληση .Του πώς θα διευρύνει τον διάλογο μεταξύ επιχειρήσεων και κοινωνικών εταίρων και σε νέα θεματικά πεδία  Έτσι φέτος, ο θεσμός Bravo! εμπλουτίζεται με το «Bravo! inaction», στο πλαίσιο του οποίου ο διάλογος θα αναπτύσσεται με βάση πλέον τα προγράμματα και τις δράσεις  που υποστηρίζουν την Βιώσιμη Ανάπτυξη και την Κοινωνική Συνοχή».

Στην προστιθέμενη αξία της υιοθέτησης της Βιώσιμης Ανάπτυξης στο σημερινό οικονομικό περιβάλλον αναφέρθηκε ο κος Ευθύμιος Βιδάλης, Αντιπρόεδρος ΔΣ ΣΕΒ και Πρόεδρο Συμβουλίου ΣΕΒ Βιώσιμη Ανάπτυξη, ο οποίος παρουσίασε και την πρωτοβουλία «Sustainable Greece 2020»: «Σήμερα τόσο οι επιχειρήσεις όσο και γενικότερα η ελληνική κοινωνία στο σύνολο της καλείται να διαχειριστεί μια νέα πρωτόγνωρη πραγματικότητα και να αναζητήσει ένα αναπτυξιακό μοντέλο που θα της επιτρέψει, όχι μόνο να βγει από τη κρίση, αλλά κυρίως να δημιουργήσει τις βάσεις μιας Βιώσιμης Οικονομίας Έτσι με πρωτοβουλία του Qualitynet Foundation , ο ΣΕΒ και το Συμβούλιο ΣΕΒ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, μαζί με τους μεγαλύτερους επιχειρηματικός Φορείς της αγοράς, ηγούνται της πρωτοβουλίας «Sustainable Greece 2020». Η πρωτοβουλία αυτή προσβλέπει στην ανάπτυξη ενός συστηματοποιημένου Διαλόγου καθώς και στη δημιουργία μεθοδολογιών και εργαλείων που θα υποστηρίζουν την πορεία της χώρας μας προς την Βιώσιμη Ανάπτυξη τόσο σε μικροοικονομικό όσο και σε μακροοικονομικό επίπεδο. Σας καλούμε όλους να συμμετέχετε στο διάλογο που θα αναπτυχθεί και να συμβάλετε και εσείς στη διαμόρφωση της Βιώσιμης Ελλάδας που όλοι θέλουμε».

Συγκεκριμένα, στη φετινή εκδήλωση, απηύθυνε χαιρετισμό ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου, κ. Στέφανος Κομνηνός, ο οποίος αναφέρθηκε στο Εθνικό Σχέδιο δράσης για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Όπως σημείωσε ο κ. Κομνηνός, μέχρι το Πάσχα αναμένεται η ανακοίνωση του Εθνικού Σχεδίου, θα ακολουθήσει διαβούλευση, ενώ το τελικό κείμενο θα είναι έτοιμο πριν το καλοκαίρι.

ΠΗΓΗ:qualitynet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου