Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

Βουλγαρία: "Πολύ σημαντικός για εμάς ο South Stream" - Διέλυσε τα όνειρα κάποιων στην ΕΕ για μπλοκάρισμα


Διέλυσε τα όνειρα μερικων αμερικανόφιλων ΜΜΕ στην Ελλάδα η Βουλγαρία καθότι ξεκαθάρισε ότι ο South Stream θα συνεχίσει επιδή είναι "πολύ σημαντικός για την Βουλγαρία"

«Δεν νομίζω, ότι το σχέδιο του αγωγού "South Stream" βρίσκεται υπό απειλή. Δεν ερμηνεύω με αυτόν τον τρόπο τις δηλώσεις του Επιτρόπου για θέματα Ενέργειας Γκ. Έτινγκερ". Με αυτόν τον τρόπο σχολίασε ο υπουργός Εξωτερικών της Βουλγαρίας Κρίστιαν Βιγκένιν τις εξελίξεις στην πορεία του «South Stream», σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «24 Ώρες».

«Ο Επίτροπος είπε, ότι δεν προτίθεται να επισπεύσει τις διαπραγματεύσεις για το σχέδιο, το οποίο δεν σημαίνει, ότι το απορρίπτει. Το σχέδιο αυτό είναι σημαντικό για τη Βουλγαρία» υπογράμμισε ο Βούλγαρος υπουργός Εξωτερικών.

«Ταυτόχρονα, όμως, πρέπει να διαφοροποιούμε τις πηγές μας και να προσπαθήσουμε να μειώσουμε στο ελάχιστο δυνατό επίπεδο την εξάρτησή μας από μια και μοναδική πηγή φυσικού αερίου. Αυτή είναι η πολιτική μερικών κυβερνήσεων της Βουλγαρίας, αλλά (η υλοποίησή της) απαιτεί επενδύσεις. Γι΄ αυτόν τον λόγο, είμαστε τόσο ανήσυχοι για την κατάσταση με την Ουκρανία» κατέληξε.

Πολλοι στην Ελλάδα ονειρέυονται ότι οι Ρώσοι δνε θα έρχοντι στην χώρα μας ούτε για ...μπάνιο. Για αυ΄το άλλωστε συνονισμένα προσπαθούν να μετατρέψουν τον ελληνικό λαό σε άθεο για να μην θυμάται ότι με Ρώσους και Σέρβους τους συνδέει η ίδια πνευματική καταβολή, η Ορθοδοξία.

ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου