Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ


    Μετά τις σχετικές καταγγελίες αναφορικά με το πρόβλημα της μονάδας 32 (Απαεριωτής) στο διυλιστήριο των ΕΛΠΕ στην Ελευσίνα, η Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής κ. Σταυρούλα Δήμου κατόπιν της συνάντησης με τη Διοίκηση των ΕΛΠΕ συναντήθηκε στο γραφείο της με τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Σωματείου Εργαζομένων στα Ελληνικά Πετρέλαια, κ. Παναγιώτη Οφθαλμίδη, προκειμένου να ενημερωθεί για το συγκεκριμένο πρόβλημα που προέκυψε, για τις ενέργειες που έγιναν καθώς και σε ποια φάση βρίσκεται το θέμα.  Η κα Δήμου, αφού τον ενημέρωσε πως η Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής έχει προβεί στην έγγραφη ενημέρωση της Διεύθυνσης περελαιοειδών του ΥΠΕΚΑ αναφορικά με τη δυσλειτουργία της μονάδας 32, εξέφρασε το έντονο ενδιαφέρον και τις ανησυχίες της για την ασφάλεια και την υγιεινή τόσο των εργαζομένων όσο και των κατοίκων της περιοχής.
    Ο πρόεδρος διαβεβαίωσε πως ως σωματείο φροντίζουν για τα παραπάνω θέματα και ενημέρωσε πως το συγκεκριμένο συμβάν είναι μέσα στα πλαίσια της βιομηχανικής δραστηριότητας που παρουσιάζουν βιομηχανίες τέτοιων μεγεθών.  Παράλληλα, τόνισε πως μέσω των επιτροπών υγιεινής και ασφάλειας που υφίστανται και συνεδριάζουν κάθε μήνα, εξετάζονται όλα τα σχετικά θέματα.
    Επίσης, έχει αποφασιστεί να διερευνηθεί το θέμα των επαγγελματικών ασθενειών σε συνεργασία με το Θριάσιο νοσοκομείο και το Πολυτεχνείο και σε κάθε περίπτωση θεώρησε ότι το συγκεκριμένο συμβάν ήταν στα πλαίσια της καθημερινής λειτουργίας της βιομηχανίας.
  
ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΘΡΙΑΣΙΟ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου