Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

Υποδείξεις Πολωνίας προς Γερμανία: «Μην παίρνετε φ/α από τη Ρωσία»!


Δεν θέλει το ρωσικό φυσικό αέριο η Πολωνία προειδοποιώντας  μάλιστα τη Γερμανία ότι θα πρέπει να εξετάσει το ενεχόμενο ανεξαρτητοποίησής της από τον ρωσικό ενεργειακό παράγοντα.

Αυτό δήλωσε μεταξύ άλλων ο Πολωνός πρωθυπουργός Ντόναλντ Τουσκ μιλώντας σε δημοσιογράφους δύο ημέρες πριν επισκεφθεί τη Βαρσοβία η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ.

 «Η εξάρτηση της Γερμανίας από το ρωσικό αέριο μπορεί να περιορίσει ουσιαστικά την κυριαρχία της Ευρώπης. Είμαι πεπεισμένος γι' αυτό. Για εμένα, το ζήτημα της Ουκρανίας είναι ζήτημα που αφορά το μέλλον και την ασφάλεια της Ε.Ε.», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Πολωνίας, επισκεπτόμενος στρατιωτική βάση στα βόρεια της χώρας του.

Ο κ. Τουσκ τάχθηκε υπέρ «μιας διόρθωσης της ενεργειακής πολιτικής» της Ε.Ε..

«Θα συζητήσω γι' αυτό πολύ ανοικτά με την κ. Μέρκελ, επισημαίνοντας πως οι σημερινές αντιλήψεις που αφορούν την κλιματική πολιτική και την πολιτική στο φυσικό αέριο υπάρχει κίνδυνος να αποτελέσουν απειλή για την ασφάλεια και την κυριαρχία ολόκληρης της Ευρώπης», πρόσθεσε..

«Θα διατυπώσω κατηγορηματικά τις απόψεις μας για το ζήτημα των πολιτικών απειλών που συνδέονται με την εξάρτηση από το ρωσικό αέριο και το ρωσικό χρήμα. Αυτό ασφαλώς δεν αφορά μόνο τη Γερμανία αλλά η Γερμανία αποτελεί ένα ισχυρό παράδειγμα αυτού του φαινομένου, αυτά τα τελευταία χρόνια», δήλωσε ο κ. Τουσκ.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως θα θίξει στην κ. Μέρκελ το «πώς οι Γερμανοί θα μπορούσαν να διορθώσουν ορισμένες οικονομικές αποφάσεις, για να αποφύγουν μια παράλυση της Ευρώπης τη στιγμή που αυτή πρέπει να δράσει γρήγορα και να υιοθετήσει μια σαφή θέση».

ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου