Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΚΕΕΠ



Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Την Παρασκευή 07.03.14 και ώρα 22:30 πραγματοποιήθηκε Δ.Σ. στα γραφεία του Σωματείου μας, όπου το Προεδρείο μας ανακοίνωσε την, υπό την αίρεση των Οργάνων, υπογεγραμμένη συμφωνία που κατάφερε με τη Διοίκηση της Εταιρείας.

Δυστυχώς συνάδελφοι, η επιχειρηματολογία που αναπτύχθηκε από τους υποστηρικτές αυτής της επικίνδυνης και κακής κατά τη γνώμη μας συμφωνίας ήταν απαράδεκτη, εξοργιστική και στα όρια του γραφικού. 

Μόλις  λίγα εικοσιτετράωρα μετά, η ρητορική που υπήρχε στις συνεδριάσεις όταν προσπαθούσαμε όλοι μας να σχεδιάσουμε και να οργανώσουμε τη μάχη της ΕΣΣΕ, άλλαξε από την πλευρά της πλειοψηφίας και από καταγγελίες και εισαγγελείς που θα καλούσαμε κατά της Διοίκησης, μετατράπηκε σε καταγγελίες κατά των Παρατάξεων που δεν ανήκουν στο Προεδρείο και στην απόλυτη υποστήριξη της Διοίκησης  της «καημένης» της Εταιρείας, που αν δεν κάνουμε κάτι,  θα πτωχεύσει και θα κλείσει !!!!!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Από την αρχή έχουμε πει ότι αυτές τις ώρες, πέρα από τη διαφορετική άποψη και την όποια καχυποψία υπάρχει, πρέπει να σταθούμε υπεύθυνα διότι διακινδυνεύεται η ασφάλεια, η αξιοπρέπεια και το μέλλον των εργαζομένων.  Δυστυχώς, αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά, ότι αργά και σταθερά τα προαποφασισμένα σχέδια για το καλούπωμα της νέας τάξης πραγμάτων που έχει αποφασιστεί για το μέλλον των εργαζομένων στα ΕΛΠΕ, λειτουργεί σχεδιαστικά άψογα.

α. Δεν δόθηκε καμμιά ευκαιρία στους εργαζόμενους να δώσουν τη μάχη ώστε να υπάρξει το όποιο θετικό αποτέλεσμα για την ΕΣΣΕ.

β. Τι είναι αυτό που θέλανε να αποκρύψουν και η τελευταία  διαπραγμάτευση έγινε απουσία της διαπραγματευτικής ομάδας  που ήταν ομόφωνα ψηφισμένη από το Δ.Σ. του Σωματείου.

γ. Ροκανίστηκε ο χρόνος ώστε η δαμόκλειος σπάθη για τα χειρότερα (μετενέργεια) να είναι πάνω από τα κεφάλια των εργαζομένων όταν κληθούν να πάρουν αποφάσεις !!!!

δ.  Οι περικοπές αγγίζουν τους δυο μισθούς για το σύνολο των εργαζόμενων, όμως για άλλη μια φορά οι νέοι συνάδελφοι καλούνται να πληρώσουν το μάρμαρο, παρά τις διαβεβαιώσεις ότι «μάθαμε από τα λάθη του παρελθόντος».


ε. Η Σύμβαση οδεύει με μαθηματική ακρίβεια στις ελαστικές αμοιβές, δηλαδή  όταν υπάρχει κέρδος  (EBITDA) θα υπάρχουν αμοιβές, σε αντίθετη περίπτωση θα γίνονται περικοπές. Στην περίπτωσή μας, περικόπτουμε κάτι που ήδη υπάρχει  και αν επιτευχθεί ο στόχος του EBITDA, μας επιστρέφεται μέρος  από τα κομμένα. Πρόσθεση δεν υπάρχει ποτέ !  Εδώ ο Πρόεδρός μας στην επιχειρηματολογία του, είπε το αμίμητο ότι υπό προϋποθέσεις η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας είναι καλύτερη και από του 2011 διότι θα πάρουμε και αυξήσεις !!!!

Όλα τα παραπάνω θα καλεστεί ο κόσμος των ΕΛΠΕ να τα επικυρώσει, παρότι το Καταστικό μας είναι σαφές ότι αρμόδιο όργανο για την επικύρωση της Συμφωνίας  είναι το Γενικό Συμβούλιο.

Κατανοείται ότι με τον προτεινόμενο από το Προεδρείο σχεδιασμό, το μόνο που αποζητά είναι την συνενοχή των εργαζομένων. Άλλωστε το δήλωσε ο Πρόεδρος στο Δ.Σ. με πολύ γλαφυρό τρόπο.  Υποτίθεται ότι εμείς το Προεδρείο είμαστε βλάκες, αν οι εργαζόμενοι  το ψηφίσουν κι αυτοί βλάκες θα είναι ;

Πληροφορηθήκαμε δε ότι ο Πρόεδρος και οι συν αυτών στους χώρους εργασίας που επισκέπτονται, όταν οι εργαζόμενοι εκφράζουν διαφωνία απειλεί με παραίτηση. Εδώ θέλουμε να τονίσουμε ότι το έχει κάνει αυτό τουλάχιστον 50 φορές. Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε αν έχει ολοκληρώσει τους στόχους του. Σε κάθε περίπτωση έχει δυο επιλογές, ή να μη το ξαναπεί ή επιτέλους ας το κάνει πράξη. Αν λοιπόν παραιτηθεί, το Σωματείο θα εξακολουθήσει να υπάρχει και να λειτουργεί. Λύσεις υπάρχουν.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Εμείς καταψηφίσαμε τη Συμφωνία  και το ίδιο θα πράξουμε και στο Γενικό Συμβούλιο. Είμαστε αντίθετοι και  βάση των ημερομηνίων που έχουν αποφασιστεί για να πετάξουνε το μπαλάκι στους εργαζόμενους, διότι για αυτό μας ψηφίσατε, ώστε να αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας. Αν όμως η πλειοψηφία (που είναι και το πιθανότερο) αποφασίσει να πέσει ο κλήρος σε εσάς, σας καλούμε να αρνηθήτε να ψηφίσετε τον εργασιακό σας θάνατο.


Πλέον θα αναλάβουμε την ευθύνη όλοι μας.





ΣΚΕΕΠ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου