Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

Είσαι νέος έως 29 ετών και ψάχνεις για δουλειά; Ενημερώσου και…τρέξε

Είσαι νέος έως 29 ετών και ψάχνεις για δουλειά; Ενημερώσου και…τρέξε
Ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα 15 ημερών –εκ των οποίων έχουν ήδη περάσει οι δύο- προβλέπει πρόγραμμα για προσλήψεις 4000 νέων ηλικίας έως 29 ετών που θα «τρέξει» ο ΟΑΕΔ. Το πρόγραμμα προβλέπει επιδοτήσεις που φτάνουν στα 450 ευρώ τον μήνα για έξι μήνες.

Η επιχορήγηση για κάθε ημέρα πλήρους απασχόλησης για τους ωφελούμενους κάτω των 25 ετών που θα προσληφθούν στο πλαίσιο του προγράμματος του ΟΑΕΔ ανέρχεται στο ποσό των 15 ευρώ ημερησίως (ή 375 ευρώ μηνιαίως) ενώ σε περίπτωση που η ηλικία κυμαίνεται από τα 25 έως τα 29, η επιδότηση ανεβαίνει στα 18 ευρώ ημερησίως ή 450 ευρώ μηνιαίως. Η διάρκεια της επιδότησης, ισχύει για έξι μήνες. Όπως αντιλαμβάνεστε, το πρόγραμμα θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις επιχειρήσεις που θα θελήσουν να προσλάβουν νέους καθώς ουσιαστικά, με την επιδότηση των 450 ευρώ (ή των 375 ευρώ ανάλογα με την ηλικία) θα εξασφαλίζουν… δωρεάν εργατικά χέρια για έξι μήνες. Αυτό λοιπόν που έχουν να κάνουν οι νέοι, είναι να έχουν τα μάτια τους ανοικτά μήπως εντοπίσουν αγγελίες ή καταχωρήσεις μέσω των οποίων θα ζητούνται «νέοι για άμεση πρόσληψη μέσω προγράμματος».
Η σχετική απόφαση που ανοίγει το 15νθημερο παράθυρο για τις προσλήψεις, δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ στις 11 Μαρτίου κάτι που σημαίνει ότι υπάρχει χρονικό περιθώριο μέχρι τις 26 Μαρτίου ημέρα Τετάρτη. Προσοχή: οι νέοι που μπορούν να προσληφθούν είναι αυτοί που συμμετείχαν στο πρόγραμμα κατάρτισης μέσω voucherκαι δεν έχουν βρει ακόμη δουλειά. Όλες οι λεπτομέρειες του προγράμματος, δημοσιεύονται στο σχετικό ΦΕΚ το οποίο μπορείτε να δείτε κάνοντας κλικ εδώ. 

ΠΗΓΗ:fpress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου