Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Ήπια πτώση για το αργό με τους traders να αξιολογούν τα στοιχεία για την προσφορά


Ήπιες απώλειες σημείωσε η τιμή του πετρελαίου, με την αγορά να αξιολογεί τα στοιχεία για τα αποθέματα που ανακοίνωσαν χθες οι ΗΠΑ και έδειξαν μικρότερη της αναμενόμενης αύξηση των αποθεμάτων αργού την τελευταία εβδομάδα και άνοδο-έκπληξη των διυλισμένων αποθεμάτων.

Οι traders πετρελαίου ζύγισαν επίσης τον κίνδυνο από την ανανεωμένη ένταση στην Ουκρανία και άκουσαν την κατάθεση της προέδρου της Fed, Janet Yellen. 

Η τιμή του συμβολαίου του αργού, παραδόσεως Απριλίου υποχώρησε κατά 19 σεντς ή 0,2% στα 102,40 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Την Τετάρτη η αμερικανική Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας ανακοίνωσε πως τα αποθέματα αργού αυξήθηκαν κατά 100.000 βαρέλια την εβδομάδα που έληξε στις 21 Φεβρουαρίου και τα διυλισμένα αποθέματα κατά 300.000 βαρέλια. Ωστόσο η αύξηση των αποθεμάτων αργού ήταν μικρότερη της αναμενόμενης ενώ των διυλισμένων αποθεμάτων ήταν απρόσμενη.

Η κατάσταση στην Ουκρανία δεν έχει επηρεάσει το αργό West Texas Intermediate που διαπραγματεύεται στο Nymex, αλλά αναφέρεται ως παράγοντας που συμβάλλει στις απώλειες του αργού brent. Στο ICE του Λονδίνου, η τιμή του brent υποχώρησε κατά 56 σεντς ή 0,5% στα 108,96 δολ. το βαρέλι.


ΠΗΓΗ.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου