Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα φορολογήσει με 42% το ετήσιο εισόδημα των 50.000 ευρώ»

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα φορολογήσει με 42% το ετήσιο εισόδημα των 50.000 ευρώ»
Συγκεκριμένη γίνεται η φορολογική πολιτική που θα εφαρμόσει ο ΣΥΡΙΖΑ αν γίνει κυβέρνηση. Ο τομεάρχης ανάπτυξης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Γιώργος Σταθάκης, μίλησε για «γραμμή πλούτου» ορίζοντας το ετήσιο εισόδημα των 50.000 ευρώ, για το οποίο θα ισχύσει φορολογικός συντελεστής 42%. Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο Γιώργος Σταθάκης επανήλθε στα θέματα φορολόγησης, διευκρινίζοντας ότι στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ «υπάρχουν προϋποθέσεις για φορολογικές ελαφρύνσεις, για χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους», καθώς και ότι θα επανέλθει το αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ ενώ θα μειωθεί ο ΦΠΑ σε βασικά είδη και θα μειωθεί ο φόρος στο πετρέλαιο.
Ειδικότερα, ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης διευκρίνισε, παλαιότερη δήλωσή του, πως στην Ελλάδα υπάρχει υποφορολόγηση, λέγοντας πως υποφορολογούνται «ορισμένες κατηγορίες», ενώ αντίθετα μισθωτοί και καταναλωτές «πληρώνουν το βάρος των μνημονιακών πολιτικών».
Ο Γιώργος Σταθάκης δήλωσε ότι «στο πρόγραμμα του κόμματος υπάρχουν προϋποθέσεις για φορολογικές ελαφρύνσεις, για όλους τους χαμηλόμισθους και τους χαμηλοσυνταξιούχους, ενώ ως “γραμμή πλούτου” θα οριστεί ο φορολογικός συντελεστής του 42% για όσους έχουν εισοδήματα από 50.000 και πάνω».
Επιπλέον, εξέφρασε την εκτίμηση πως το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο, καθώς η μείωση των επιτοκίων και η επιμήκυνση των δανείων δεν διευκολύνει στη δύσκολη περίοδο έως το 2020, αλλά μεταγενέστερες αποπληρωμές.
«Με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τελειώνει η συζήτηση με την τρόικα» 
Για μείωση του δημοσίου χρέους κατά 50% που θα διεκδικήσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, έκανε λόγο στην ίδια συνέντευξη ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιώργος Σταθάκης. «Η Ελλάδα εγκαταλείπει τις μνημονιακές πολιτικές τη μέρα που θα γίνουμε κυβέρνηση» τόνισε. «Με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τελειώνει η συζήτηση με την τρόικα» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Άφησε δε, ανοιχτό το ενδεχόμενο για μονομερείς ενέργειες από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ σε περίπτωση που οι δανειστές δεν δεχθούν τα αιτήματα του κόμματός του, κάνοντας λόγο για «πολύ ακραίες καταστάσεις», ενώ σημείωσε ότι η λύση που προτείνει η Κουμουνδούρου είναι αμοιβαία επωφελείς και για τους δανειστές. «Δε νομίζω ότι θα τεθεί θέμα νομίσματος» σημείωσε ο Γιώργος Σταθάκης

ΠΗΓΗ:attikipress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου