Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ


Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,
Την Τετάρτη 26/2/14 έγινε η τέταρτη συνάντηση με την εταιρία για την ΕΣΣΕ.
Στην συνάντηση η εταιρία, αφού πρώτα ευχαρίστησε την πλειοψηφία (ΕΝΙΑΙΑ-ΕΛΚΕ) για το πώς χειρίστηκε την απεργία, έφερε πρόταση που μειώνει τις αποδοχές και σπάει τους εργαζόμενους στα δύο (πρωινούς, βάρδια).
Με την τακτική της η εταιρία τρώει και άλλο χρόνο μέχρι να λήξει το τρίμηνο. Σε αυτό βοηθάει η πλειοψηφία του σωματείου με την αναβλητικότητά του.
Η εταιρία δεν έδειξε καμία απολύτως θέληση να «βελτιώσει» την πρότασή της, ούτε να κάνει κάποια υποχώρηση. Φάνηκε ότι το επιχείρημα για «καλή πίστη» στην εταιρία δεν πάταγε πουθενά.
Ενώ το Α.Μ. καλούσε σε συγκέντρωση την ώρα της συνάντησης (26/2/14), η πλειοψηφία του σωματείου έστελνε μηνύματα στους συναδέλφους «…να είναι σε ετοιμότητα, αν χρειαστεί…» και όχι να δώσουν το παρόν στην πύλη των ΒΕΑ.
Το Σωματείο δέχτηκε να πάρει μέρος στη συνάντηση στις 5/2/2014 αφού αξιολογήσει την πρόταση και να την διαπραγματευτεί. Αρνείται να κάνει συνελεύσεις ώστε να αποφασίσουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι το μέλλον των κινητοποιήσεων. ΣΚΕΕΠ και ΔΑΚΕ κρατάνε παθητική στάση στους σχεδιασμούς της πλειοψηφίας, χωρίς να παίρνουν ξεκάθαρη θέση. Η λογική της «…αναθεώρησης από πλευράς της εταιρίας απέναντι στην ΣΣΕ ώστε να συμβάλει στην επίλυση που θα εξασφαλίσει εργασιακή ειρήνη…» (ανακοίνωση ΣΚΕΕΠ 25/2/14), όχι μόνο δεν έρχεται σε σύγκρουση αλλά
δίνει και άλλο χρόνο στην εταιρία να υλοποιήσει τα σχέδια της.
Στο σημερινό ΔΣ το Α.Μ. κατέθεσε συγκεκριμένο πρόγραμμα κινητοποιήσεων στο Δ.Σ προς ψήφιση:
1. Άμεση προκήρυξη 10ήμερης απεργίας.
2. Περιφερειακή συνέλευση την Τρίτη 4/3 στις ΒΕΘ, την Τετάρτη συνέλευση των εργαζομένων από ΒΕΑ, ΒΕΕ, Χειμάρρας και συγκέντρωση κατά τη διάρκεια της συνάντησης με την εταιρία στις ΒΕΑ.
3. Συντονισμός κινητοποιήσεων με τα Σωματεία του Ομίλου και τηςΟμοσπονδίας.

Η πρόταση μας καταψηφίστηκε από την πλειοψηφία του σωματείου.Υπερψήφισε μόνο ο εκπρόσωπός μας, 12 καταψήφισαν και 8 ψηφίσαν λευκό.


Το ΠΣΕΕΠ παρέπεμψε για το μέλλον την προκήρυξη απεργίας και συγκεκριμένα μετά την επόμενη συνάντηση με την εργοδοσία(Τετάρτη 5/3/14).

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,
Την Τετάρτη (26/2/14) ο διευθύνων σύμβουλος κύριος Κωστόπουλος, επισκέφτηκε την Ελευσίνα και εξαπέλυσε ύβρεις και απειλές προς εργαζόμενους και συνδικαλιστικά στελέχη, ασκώντας ανοιχτή τρομοκρατία με στόχο να απαγορευθεί η συνδικαλιστική δράση.
Δηλώνουμε προς όλες τις κατευθύνσεις ότι το Α.Μ. δεν πτοείται από τέτοιες πρακτικές. Το δικαίωμα των εργαζομένων στη συνδικαλιστική δράση για την προάσπιση των δικαιωμάτων τους, έχει κατακτηθεί μέσα από σκληρούς αγώνες και είναι αδιαπραγμάτευτο. Καλέσαμε το Δ.Σ. και πήρε θέση καταδίκης του συμβάντος ως απαράδεκτου, ομόφωνα.
Με μοναδικό κριτήριο τα συμφέροντα και τις ανάγκες των εργαζομένων, συνεχίζουμε να δίνουμε τη μάχη για την υπογραφή των ΣΣΕ, χωρίς να παραχωρήσουμε ούτε σπιθαμή από τα κατοχυρωμένα μέχρι σήμερα μεροκάματα και δικαιώματά μας.
Το ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ καλεί τους εργαζόμενους την Τετάρτη 5/3/14 να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση στις ΒΕΑ κατά τη διάρκεια της συνάντησης στις 16:00.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου