Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Economist: Διημερίδα για ενέργεια, δίκτυα, ενεργειακό βιομηχανικό κόστος στις 17-18/2


Η Δικηγορική Εταιρεία «Μεταξάς & Συνεργάτες» είναι επίσημος υποστηρικτής του GREEK EU PRESIDENCY SUMMIT του Economist με θέμα «The Sea of Europe: Routing the map for economic growth», το οποίο θα λάβει χώρα στο Hyatt Regency Thessaloniki την 17-18 Φεβρουαρίου 2014 και τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Προεδρίας στην ΕΕ.
Η θεματική του Συνεδρίου επικεντρώνεται στην ανάδειξη των υποδομών και υπηρεσιών δικτύου σε νευραλγικούς τομείς της οικονομίας με κύρια έμφαση στην ενέργεια και στις τηλεπικοινωνίες. Παράλληλα, έμφαση δίδεται στην παρουσίαση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος “Connecting Europe Facility” το οποίο στοχεύει στην ανάπτυξη των Ευρωπαϊκών ενεργειακών και τηλεπικοινωνιακών δικτύων καθώς και των Ευρωπαϊκών δικτύων μεταφορών μέσω μιας σημαντικής χρηματοδότησης επενδύσεων αξίας €50 δισεκατομμυρίων προς βελτίωση των ενεργειακών, μεταφορικών και ψηφιακών δικτύων. Επιπλέον, αυτή η σημαντική πρωτοβουλία της ΕΕ είναι σχεδιασμένη, ώστε να βοηθήσει στη δημιουργία θέσεων εργασίας, ωθώντας την ευρωπαϊκή ανταγωνιστικότητα σε μία εποχή που η Ευρώπη το έχει ανάγκη όσο ποτέ άλλοτε.
Ανάμεσα στους εξέχοντες ομιλητές του Συνεδρίου συγκαταλέγονται ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών κ. Ευ. Βενιζέλος, ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλ. Τσίπρας, οι Επίτροποι της ΕΕ κ. S. Kallas και κα. Μ. Δαμανάκη, ο υπουργός ΠΕΚΑ κ. Μανιάτης, ο CEO του TAP K. Tungland κ.ά. Στο πάνελ που σχετίζεται με τις εξελίξεις της ελληνικής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας θα συμμετέχουν ο Πρόεδρος της ΔΕΗ κ. Α. Ζερβός και ο Διευθύνων Εταίρος της Δικηγορικής Εταιρείας "Μεταξάς & Συνεργάτες", Δρ. Α. Μεταξάς.
Για περισσότερες πληροφορίες σε σχέση με την Agenda και τους ομιλητές του εξόχως ενδιαφέροντος αυτού Συνεδρίου που τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Προεδρίας (http://www.metaxaslaw.gr/en/news/620-economist).

ΠΗΓΗ:energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου