Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

ΕΚΕΔΑ:Αδιάλλακτοι οι Διοικούντες της Χαλυβουργικής


Μετά από μια τιτάνια διαβούλευση 2 ωρών που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εργασίας χθες 17/2/2014 μεταξύ των εργαζομένων ( Εργατικού Κέντρου Ελευσίνας- Ομοσπονδία Μετάλλου- Επιχειρησιακό Σωματείο Χαλυβουργικής), των Διοικούντων της εταιρείας, καθώς και της Γεν. Γραμματέως του Υπουργείου, διαπιστώθηκε για άλλη μια φορά η αδιαλλαξία των Διοικούντων της Χαλυβουργικής.

Ήταν και παραμένουν  αποφασισμένοι, να μην κάνουν βήμα πίσω από τον σχεδιασμό εμπαιγμού απέναντι στους εργαζόμενους.

Δεν επιθυμούν να επιδείξουν ίχνος κοινωνικής ευαισθησίας και καλής πίστης στους συναδέλφους μας.

Δεν θέλουν να ανταμείψουν ούτε κατά το  ελάχιστο όλα εκείνα που πρόσφεραν και συνεχίζουν να προσφέρουν οι Χαλυβουργοί βάζοντας πλάτη για το μέλλον της επιχείρησης.

Μάλιστα, σφύριζαν και αδιάφορα στο άκουσμα ότι αυτή η τακτική που ακολουθούν μπορεί να δημιουργήσει και ντόμινο κατάρρευσης ολόκληρης της βιομηχανικής δραστηριότητας του Θριασίου Πεδίου, δημιουργώντας ανυπολόγιστο κοινωνικό κραχ.

Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι μόνο οι αριθμοί και μόνο ως αριθμούς μας έβλεπαν.

Διαβλέποντας λοιπόν την αδιαλλαξία να φτάνει στον ύψιστο βαθμό, καθώς η πλευρά της εταιρείας δεν αποδεχόταν την ανάκληση των διαθεσιμοτήτων, καταθέσαμε μια καινούργια πρόταση για αναβολή των διαθεσιμοτήτων έστω για μια εβδομάδα.

Πιστεύαμε ότι μια θετική έκβαση στην αποδοχή της πρότασής μας θα δημιουργούσε εξαιρετικό κλίμα, το οποίο θα μας έδινε το δικαίωμα της μιας εβδομάδας χωρίς την απειλή της «δαμόκλειου σπάθης» των διαθεσιμοτήτων πάνω από τα κεφάλια μας, για να συνεχίσουμε με πρωτοβουλίες πίεσης απέναντι στην κυβέρνηση για την υλοποίηση των συμβάσεων διακοψιμότητας.

Μετά και την διακοπή 15 λεπτών για να συζητηθεί η πρόταση μας,  οι ιθύνοντες της εταιρείας επέστρεψαν δριμύτεροι και κατηγορηματικοί « ΟΧΙ δεν αποδεχόμαστε την πρότασή σας»

Χάσαμε μια μάχη αλλά δεν χάσαμε τον πόλεμο.

Συνεχίζουμε σε αυτό που έχουμε μάθει να κάνουμε τα τελευταία χρόνια.

Να αντιστεκόμαστε και να αγωνιζόμαστε με συνέπεια και ευθύνη

Είμαστε πλέον μόνοι μας αλλά τώρα ξέρουμε αυτόν τον αγώνα με ποιους  στο  πλάι μας θα τον δώσουμε.

Είμαστε ενωμένοι, είμαστε δυνατοί, αλλά πάνω από όλα είμαστε έτοιμοι για όλα, γιατί το δίκιο είναι με το μέρος μας.    

ΠΗΓΗ:ekeda.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου