Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

Τι συζήτησαν Μανιάτης με τον Σαουδάραβα πρέσβη για τις αποκρατικοποιήσεις

Τι συζήτησαν Μανιάτης με τον Σαουδάραβα πρέσβη για τις αποκρατικοποιήσεις
Mε τον Σαουδάραβα Πρέσβη στην Αθήνα κ. Rayed Khalid A Krimly και την ομάδα φιλίας της Σαουδικής Αραβίας συναντήθηκε την Παρασκευή ο υπουργός ΠΕΚΑ, κ. Γιάννης Μανιάτης.

Όπως τόνισε ο κ. Μανιάτης, οι συναντήσεις αυτές ενισχύουν τις διμερείς σχέσεις και τη συνεργασία των δύο χωρών. Ο Σαουδάραβας Πρέσβης και η αντιπροσωπεία της χώρας του έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις αποκρατικοποιήσεις των εταιρειών του ενεργειακού τομέα, αλλά και για τα θέματα της ενεργειακής επάρκειας και των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, όπου μπορεί να αναπτυχθεί πεδίο συνεργασίας με φορείς και οργανώσεις της χώρας μας.

Η Σαουδική Αραβία παίζει σημαντικό ρόλο στα θέματα ενέργειας, καθώς είναι από τις πιο σημαντικές πηγές αργού πετρελαίου για τα ελληνικά διυλιστήρια, γεγονός που τελευταία έχει ενισχυθεί ιδιαίτερα, αφού το 2012, οι ελληνικές εισαγωγές πετροχημικών από τη Σαουδική Αραβία ήταν πάνω από 2,5 δισ. ευρώ, ή το διπλάσιο από εκείνες του 2011, ενώ ο ελληνικός εμπορικός στόλος διαδραματίζει βαρύνοντα ρόλο στο εξωτερικό εμπόριο της Σαουδικής Αραβίας.

ΠΗΓΗ:newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου