Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

Κύπρος: Στο Ευρωδικαστήριο για μη ενσωμάτωση Οδηγίας για τα πετρελαϊκά αποθέματα


Στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης παραπέμπει την Κύπρο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, επειδή δεν μετέφερε στο εθνικό της δίκαιο την Οδηγία για τα πετρελαϊκά αποθέματα.
Η συγκεκριμένη οδηγία απαιτεί από τα κράτη-μέλη να διατηρούν ένα ελάχιστο επίπεδο αποθεμάτων αργού πετρελαίου και προϊόντων πετρελαίου με στόχο την ασφάλεια του εφοδιασμού με πετρέλαιο σε περίπτωση δυσχερειών εφοδιασμού.
Η οδηγία έπρεπε να είχε μεταφερθεί από τα κράτη-μέλη μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2012.
Η Επιτροπή εξετάζει επίσης την κατάσταση όσον αφορά στη μεταφορά της οδηγίας σε άλλα κράτη-μέλη, τα οποία δεν την έχουν ακόμη ενημερώσει για πλήρη μεταφορά της ενωσιακής νομοθεσίας στο εθνικό τους δίκαιο. Συνεπώς, ενδέχεται να ακολουθήσουν και άλλες παραπομπές στο Δικαστήριο τους προσεχείς μήνες.
Προειδοποιητική επιστολή και για την αποθήκευση μεταλλικού υδραργύρου
Επίσης, η Επιτροπή καλεί την Κύπρο να θέσει σε ισχύ τους κανόνες της ΕΕ σχετικά με την αποθήκευση του μεταλλικού υδραργύρου που θεωρείται απόβλητο.
Η Κύπρο καλείται να αποστείλει στην Επιτροπή λεπτομερή στοιχεία αναφορικά με την ενσωμάτωση στην εθνική νομοθεσία της των κανόνων της ΕΕ σχετικά με την αποθήκευση του μεταλλικού υδραργύρου που θεωρείται απόβλητο.
Επειδή η Κύπρος δεν τήρησε την αρχική προθεσμία της 15ης Μαρτίου 2013, η Επιτροπή απέστειλε προειδοποιητική επιστολή, δίνοντας στην Κύπρο προθεσμία δύο μηνών για να απαντήσει. Αφού δεν έλαβε απάντηση, η Επιτροπή αποστέλλει αιτιολογημένη γνώμη.
Εάν η Κύπρος δεν ενεργήσει εντός δύο μηνών, η υπόθεση ενδέχεται να παραπεμφθεί στο Δικαστήριο της ΕΕ.

ΠΗΓΗ:energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου