Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2014

Financial Times: Το φιάσκο στην Ανταρκτική αντίστοιχo του Climategate για τους κλιματολάγνους ακτιβιστές

http://www.thegwpf.org/ft-antarctic-debacle-biggest-setback-campaigners-climategate/

Η παρ' ολίγον τραγωδία στο παγιδευμένο σκάφος δεν αποτελεί ένδειξη για το εάν υφίσταται ή όχι κάτι διαφορετικό, και ανθρωπογενές, με το κλίμα. Αλλά επειδή ο πολύς κόσμος δεν πολυκαταλαβαίνει τα επιστημονικά και παρασύρεται μάλλον από δημόσιες σχέσεις και την εικόνα που δίνουν τα ΜΜΕ, η εικόνα αποκλεισμένων οικοτουριστών, αποκλεισμένων παγοθραυστικών, παγωμένων ελικοπτέρων κλπ, θα έχει αντίκτυπο αντίστοιχο αυτού του Climategate στα μάτι πολύ κόσμου... Με το Climategate ξεκίνησε το ξήλωμα του Ανθρωπογενούς Θερμοκηπίου, όταν έγιναν τσακωτοί ένα σωρό επιστήμονες να συνωμοτούν για συγκάλυψη στοιχείων και παραποίηση συμπερασμάτων, προκειμένου να αποδείξουν αυτό που τους είχε ζητηθεί, και όχι την πραγματικότητα. Το ότι έγιναν τσακωτοί να μαγειρεύουν, δεν αποδεικνύει κάτι, είτε προς την μία ή την άλλη κατεύθυνση... Το ότι παγιδεύτηκαν σε πάγους μαθητευόμενοι θερμοτουρίστες, επίσης δεν αποδεικνύει κάτι... Αλλά, ...λέμε τώρα...

Δεν χρειάζεται να ασχολούμαι με το εάν το κλίμα αλλάζει ή όχι (αλλάζει εδώ και 4,5 δις χρόνια).  Ούτε χρειάζεται να ασχολούμαι με το εάν και κατά πόσον είναι ανθρωπογενής η όποια κλιματική αλλαγή (υπάρχουν σοβαρότερα πράγματα που επηρεάζουν περισσότερο το κλίμα). Μου αρκεί το ότι οι ΑΠΕ που μάς επιβάλλουν δεν έχουν καμία σχέση ούτε με την "κλιματική αλλαγή" ούτε θα κάνουν κάτι για αυτήν (για δύο πολύ απλούς λόγους: (α) οι ΑΠΕ είναι ενεργειακά ασήμαντες σαν παγκόσμια (χαμηλά μονοψήφια) ποσοστά της συνολικής ενεργειακής κατανάλωσης και (β) και στα ασήμαντα αυτά ποσοστά τους η εξοικονόμηση συμβατικών καυσίμων είναι από μηδενική έως αμφιλεγόμενη (και ποτέ δεν έχει καταμετρηθεί και πιστοποιηθεί, πραγματικά -- με εξαίρεση ίσως την Ιρλανδία).


Ασχολούμαι ωστόσο με το κλίμα, επειδή οι ίδιες ομάδες, πάντα με ψευτοεπιστημονικά στοιχεία και παραθρησκευτικό μένος προωθούν τόσο τα περί καταστροφικών ανθρωπογενών θερμοκηπίων (η ψυχροκηπίων), όσο και για την επιτακτική ανάγκη σωτηρίας από ΑΠΕ (ή πυρηνικά).

Η σωτηρία από ανθρωπογενείς καταστροφές είναι περίπου όσο παλιά όσο το ...προπατορικό αμάρτημα... Που δεν ξέρω τελικά τι ήταν... Το ότι χούφτωσε ο Αδάμ την Εύα; Το ότι του έδωσε αυτή το ...μήλο;  Το ότι τους μπήκε η ιδέα περί καλού και κακού; Δεν έχει σημασία...  Τώρα είναι η κλιματική αλλαγή.
  
ΠΗΓΗ:archaeopteryxgr.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου