Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2014

ΤΟ ΤΡΙΏΔΙΟ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ


Πέρασαν τα Χριστούγεννα,  ήρθε η καινούργια χρονιά και ακόμα περιμένουμε τις ευχές της Ομοσπονδία  προς τους εργαζομένους που την στηρίζουν και οικονομικά κιόλας.
Καταλαβαίνουμε ότι ο συνταξιούχος Πρόεδρος της, συνταξιούχος είναι και ίσως κάνει διακοπές, αλλά δεν υπάρχει κανένας άλλος από ολόκληρη Ομοσπονδία να γράψει  δυο ευχές  η τις θεώρησαν περιττές για τους εργαζόμενους.
Φαίνεται ότι  μετά από την απαξίωση της από το ΠΣΕΕΠ στην προσπάθειά της  να κάνει απεργία για την απόλυση των συναδέλφων της ΑΣΠΡΟΦΟΣ επέλεξε την απόλυτη σιωπή. Το μήνυμα, δεν μιλάμε  και δεν διαφωνούμε ήταν γιατί κάποιοι γνώριζαν τι θα ακολουθήσει.
Έτσι εξηγείται η στάση της που δεν πρωτοστάτησε όπως όφειλε στις εγκλίσεις των συνδικάτων για τις πιέσεις που δέχονταν οι εργαζόμενοι να αποχωρίσουν με την ''εθελούσια'' στις Διοικητικές και Υποστηρικτικές Υπηρεσίες του ομίλου.
Ξέχασαν να μας πούνε τις θέσεις τους για το κλείσιμο του εργοστασίου Χλωρίου/Καυστικής σόδας αλλά και γενικότερα για την πολύμηνη διακοπή λειτουργίας του Διυλιστηρίου των ΒΕΘ και τι πρέπει να κάνουμε ώστε να πιέσουμε για να έχει αύριο και αυτό το διυλιστήριο.
Με την ανυπαρξία της και όχι μόνο αυτής, η εταιρεία βρήκε ευκαιρία και προχώρησε στο άνοιγμα των εσωτερικών κανονισμών σε όλο το όμιλο (καταγγέλθηκε και στα ΕΛΠΕ )
Τελικά το μόνο που τους απασχολεί φαίνεται είναι το Συνέδριο που θα γίνει στο τέλος του μηνός και ο δυσεπίλυτος γρίφος για το ποίος θα πάρει την καρέκλα του Γραμματέα μιας και την έχουν ''τάξει'' σε πολλούς μνηστήρες.  
Ευτυχώς το Πάσχα είναι αργά , δεν θα ψήσουμε αρνιά και θα γλιτώσουμε από την χοληστερίνη αλλά το τριώδιο είναι κοντά και θα δούμε πολλούς μασκαράδες .Φέτος  βλέπετε η διαπραγματευση είναι τρίμηνη 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου