Πληροφόρίες αναφέρουν ότι η κυβέρνηση Α.Σαμαρά μεθοδέυει την παραπομπή του θέματος της ΑΟΖ της Μεγίστης (Καστελοριζο) στην διαιτησία του Διεθνούς Δικαστηρίου Δικαίου της Θάλασσας στο Αμβούργο, μέσα στο 2014 θεωρώντας ότι θα δικαιωθεί, αλλά ήδη οι Τούρκοι έχουν δικτυωθεί μέσα στον οργανισμό με αποτέλεσμα να προδιαγράφεται μια παταγώδης αποτυχία.
Επειδή αυτό το παραμμύθι αρέσκεται να το πουλάει η ελληνική κυβέρνηση προς εσωτερική κατανάλωση, προσδοκώντας ότι θα βάζει την ελληνική κοινωνία "για ύπνο", υπενθυμίζουμε ότι η Τουρκία δεν δεσμεύεται με κανενός είδους συμφωνία με την σχετική Συνθήκη την οποια ποτέ δεν υπέγραψε.
Στο Μαξίμου πιστεύουν ότι όχι μόνο η ελληνοτουρκική διαφορά θα καταλήξει σε ad hoc διαιτητικό δικαστήριο που θα συσταθεί στην έδρα του Δικαστηρίου της Θάλασσας, στο γερμανικό λιμάνι του Αμβούργου, αλλά και φαίνεται να γνωρίζει εκ προοιμίου την απόφαση του Δικαστηρίου, πιστεύοντας συγκεκριμένα, ότι το Αμβούργο θα δώσει ένα 70% στην Ελλάδα και ένα 30% στη Τουρκία μαζί με μια μικρή περιοχή για συνεκμετάλλευση (το εχουν παρει απόφαση ότι κάτι θα δώσουν δηλαδή). Τέτοιες υποθέσεις δεν πρέπει να γίνονται διότι δημιουργούν λανθασμένες εντυπώσεις.
Επειδή όμως οι Τούρκοι δεν "κοιμούνται όρθιοι" και φροντίζουν από την αρχή, για το τι θα συναντήσουν σε 10 χρόνια, ήδη έχουν πατήσει πόδι στο Δικαστήριο, και ξεκίνησαν τις δημόσιες σχέσεις. Πληροφορίες αναφέρουν προσκλησεις δικαστών στηνΤουρκία, μιλούν για τουρκικές δωρεές στον Οργανισμό, και για συνεργασία κάποιων από τους δικαστές με το τουρκικό ΥΠΕΞ.
Η πραγματικότητα είναι ότι μετά την προσπάθεια να «χώσουμε» δικαστή (Ρούκουνα ή Χαλκιόπουλο) στο ITLOS
λίγο μετά την θέσπιση του με τη Συνθήκη του Montego Bay για το δίκαιο της θάλασσας to 1982, το ΥΠΕΞ δεν ασχολήθηκε σοβαρά με το Δικαστήριο, με το Γενικό Προξενείο Αμβούργου απλώς να παρακολουθεί τα εθιμοτυπικά, αλλά χωρίς εντολή «να κάνει παιχνίδι».
Προσκλήσεις δικαστών σε επισκέψεις στη Τουρκία για διαλέξεις, παρασημοφορίες σωρηδόν, δωρεές στον οργανισμό, εκδρομές, ενημερωτικές επισκέψεις κ.ο.κ.
Αλλά και βέβαια, κάποιοι από τους δικαστές έχουν δώσει πριν εκλεγούν ως καθηγητές γνωμοδοτήσεις στο τουρκικό ΥΠΕΞ.
Και περιμένουν μετά στο Μαξίμου να έχουν αντιμετώπιση 70%-30%! Ξεκίνησαν με την προοπτική να παραδώσουν "κάτι" για να πάρουν πολλά. Οι Τούρκοι ξεκίνησαν αναποδα, να πα΄ρουν πολλά, και να μας αφήσουν "κάτι", και δουλέυουν συστηματικά για αυτό.
ΠΗΓΗ: defencenet.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου